dimarts, 17 d’agost del 2010

Risotto de ceps al parmiggiano

I per començar, una de les primeres que faig més sovint, perquè l'arròs és una de les meves debilitats.

Els ingredients, per a dues persones, són:

- 200-250 grs. d'arròs (bomba si és possible)
- un grapadet de sortit de bolets (jo utilitzo els de la sirena, a ull, depenent de quant us agradin els bolets, però si són 'frescos', molt millor)
- 200 grs. de parmigiano
- 500 ml. de caldo de pollastre o de verdures (aproximat, dependrà del tipus d'arròs i de la quantitat)
- 50 grs. de mantega
- virutes de pernil, i alfàbrega fresca (opcional)


Preparació:

A una paella saltegem els bolets amb una mica d'oli, que deixin anar tota l'aigua.
Quan estiguin doradets, hi aboquem a la paella l'arròs i anem removent, que agafi el coloret dels bolets, vigilant que no es torri.

Abans no se'ns cremi l'arròs, hi aboquem una tassa del caldo (preferiblement calent), i deixem que es vagi consumint. Aquest procés el repetirem fins que l'arròs estigui gairebé al dente.

En el moment que l'arròs ens torni a demanar líquid i el tinguem pràcticament llest, afegim a la paella la mantega i el formatge ratllat, perquè fongui més ràpid. La mantega li donarà cremositat i el formatge... aix, ja veureu!!

Quan el formatge i la mantega siguin tot un amb l'arròs, està llest per devorar (comprovareu que ha quedat com una salsa cremosa que acompanya l'arròs).
Servim als plats, i per sobre de cada un decorem amb una mica de parmesano ratllat, les virutes de pernil i l'alfàbrega fresca.


Rissotto

Rissotto

I llest per menjar, depenent de la quantita i la gana, com a plat únic és més que suficient, sobre tot si es tracta del sopar.
Que ho disfruteu!!!

P.D.: He penjat les primeres fotos que vaig fer al rissotto amb el mòbil, a la que ho torni a fer, faré noves fotos i actualitzaré la recepta per que quedi tot més ben documentat, paraula.
Actualització: Ja tenim fotos amb millor qualitat i com no, amb més bona pinta!