dijous, 2 de setembre del 2010

Xampinyons farcits

Dimarts vaig trobar a la fruiteria uns xampinyons ben macos, i ahir, després d'un dia bastant desastrós, vaig arriscar-me a preparar-me'ls tot i sabent que amb els precedents que tenia al darrera, podia ser tot un desastre de plat.
Però per sort, la cosa no va acabar malament...

Ingredients:

- Uns 8 o 10 xampinyons grandets
- Una ceba mitjana
- Un grapadet de pinyons
- 50grs. de pernil salat
- Vi blanc
- Oli, sal i pebre


Xampis farcits
Preparació:

Tallem la ceba ben picadeta (però sense passar-se), i la posem a foc lent a enrossir amb una mica d'oli.
Mentrestant, preparem els xampinyons: els rentem bé i els hi tallem el peu, tan a prop del barret com poguem, per poder farcir-los. Piquem els peus igual que la ceba, i a la paella juntament amb la ceba.
Piquem també el pernil, i amb els pinyons ho incorporem a la ceba i els xampis, amb un rajolinet de vi blanc.
Quan estigui tot ben cuit, ho apartem del foc, i amb una cullera omplin els barrets dels xampis. Un cop tots farcits, els posem a la paella a foc lent, amb unes gotetes d'oli i un altre rajolí de vi blanc. Ho tapem i ho deixem fins que els xampinyons estiguin fets o s'hagi evaporat el vi.
Jo en aquesta ocasió no li he posat el pernil, he fet una versió més vegetariana, i aleshores els he hagut de donar 'vidilla' amb sal i pebre. A més, com tenim una planteta d'alfàbrega a casa, he aprofitat per decorar una mica el plat.

Xampis
Xampis

Senzill, ràpid, i un bon acompanyament per a un tall de carn, o com a primer lleuger.

Bon profit!!