divendres, 24 de desembre del 2010

Albergínies farcides

Ara que arriben dates en les que un es pot prendre les coses amb més calma i tranquilitat, postejaré una recepta que fa temps que tinc pendent, i que em puc permetre dedicar el temps suficient per explicar-vos-la.

Es tracta de les albergínies farcides, plat que alguns heu vist perquè ho he portat a la feina per menjar.

Ingredients:

- Dues albergínies mitjanes
- 400grs. de carn picada (vedella i porc) - 1 ceba gran
- Salsa de tomàquet
- Formatge ratllat
- Un grapat de pinyons
- Un 'xupito' de vi blanc
- Oli d'oliva, sal i pebre

Preparació:

Tenim dos formes de preparar aquest plat. Fent les albergínies al forn, i després preparar-ho tot, o com us ho explicaré jo avui. Totes dues maneres tenen el mateix resultat, la única variació és com començar.
Tallem les albergínies per la meitat de dalt a baix. Buidem les albergínies, i la carn obtinguda la tallem a quadrets, i la fem a una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui mig feta, rectifiquem de sal i pebre, i aboquem la ceba, tallada ben fina. A la mateixa paella, hi posem la carn picada, i que es vagi fent tot a foc lent. Quan ho tinguem tot gairebé cuit, afegim el vi blanc, i deixem que es consumeixi.
En una paella petita, amb una gota d'oli (sisi, una gota), torrem una mica els pinyons, i quan estiguin torradets, a la paella amb la resta d'ingredients.
Ara, quan tinguem tots els ingredients cuits, hi tirem tanta salsa de tomàquet com ens vingui de gust, això us ho deixo a la vostra elecció (avui la salsa és de llauna, no és casolana), i deixem a foc lent que es barregin bé tots els ingredients. Hem de controlar que estigui bé de sal i pebre, i si us agraden les espècies, ara és el moment (jo afegeixo en aquest punt orenga i alfàbrega).

Ja gairebé estem: repartim el que hem estat coent a l'interior de les albergínies que hem buidat, i que haurem disposat a una safata de forn, i per completar-ho, posem per sobre formatge ratllat.
Només ens falta gratinar-ho al forn, i ja tenim unes albergínies farcides per sorprendre a família i amics!

Bon profit!