diumenge, 26 de desembre del 2010

Mousse de torró xixona

Com no, sent dates tan assenyalades, havia d'aparèixer una recepta totalment nadalenca per poder quedar com tot un senyor amb els convidats, o per portar-ho si tu ets el convidat.

Ja veureu com és molt fàcil de fer (com la majoria de les postejades al bloc), i és molt bona.

Ingredients:

- 300grs. de torró de xixona
- 500ml. de nata per muntar
- 150ml. de llet
- 4 fulles de gelatina neutra
- sucre
- galetes maria
- mantega

Preparació:

El primer que farem és preparar la base del pastís, amb les galetes maria i la mantega.
Triturem les galetes, i anem afegim mantega a temperatura ambient. Anem barrejant els dos ingredients, afegint galeta/mantega fins que quedi una massa compacta. Les quantitats les deixo perquè ha de ser una mica a ull. Aquesta massa la posem al motllo de pastís on vulguem preparar la mousse, i reservem a la nevera.
Ara ens toca fer la mousse: les quatre fulles de gelatina les posem en un bol amb aigua freda, i mentrestant, escalfem la llet. Quan estigui calenta, en un recipient trossegem el torró, i afegim la llet i la gelatina, i ho triturem tot. Reservem el preparat, i muntem la nata amb el sucre. Un cop tinguem la nata, anem afegint el 'preparat' de torró, llet i gelatina, a poc a poc, procurant que la nata no baixi.
Amb la mousse feta, l'únic que ens queda fer, és posar-la al motllo que havíem reservat a la nevera, i deixar que cualli unes durant unes hores.

I ja tenim les nostres postres nadalenques!!!

Bon Nadal a tothom!!!!