dimecres, 29 de setembre de 2010

Madalenes de xocolata

Després de molts dies inactiu a causa del poc temps del que disposava entre la feina i la preparació del viatge, aquests cap de setmana llarg he aprofitat per posar-me una mica al dia, i actualizar i modificar el bloc.
L'altre dia ja vam començar inaugurant la secció salses, i avui continuem amb la secció de dolços, amb unes madalenes de xocolata que seran la delícia de tots, i que serà la última entrada al bloc abans de vacances. A la tornada continuaré donant guerra, paraula!

Ingredients:

- 125grs. de xocolata fondant
- 125grs. de mantega
- 125grs. de sucre moreno
- 1 cullerada sopera de rom
- 3 ous
- 125grs. de farina
- 1 cullerada petita de llevat
- una miqueta de sal

Preparació:

Desfem la mantega i la xocolata al microones, anant amb compte que la xocolata no es cremi, i ho barregem. Quan ho tinguem barrejat, afegim el sucre, i un punt de sal, per potenciar el gust de la xocolata.
Abans de continuar, posem a preescalfar el forn, per tenir-ho a punt quan haguem acabat de preparar la barreja.
Seguidament, continuem amb la resta d'ingredients, deixant per últim la farina, que la afegirem a poc a poc per què sigui més fàcil preparar la masa.
I ja ho tenim tot! Ho anem posant en els motllos de les madalenes, prèviament engrassats (si cal), i els coloquem al forn durant 15 minuts (20 si el forn no és d'aire).







Suggeriment: Jo per donar-li un punt diferent a les madalenes, he posat a cada madalena una maduixa deshidratada, per variar una mica. També podeu afegir a la massa la pela ratllada d'una taronja, nous picades, o allò que més us agradi i creieu que pugui combinar bé.

divendres, 24 de setembre de 2010

Pesto i Pesto vermell

Inaugurem una nova secció dintre del blog: la de salses i vinagretes. I ho farem amb dues receptes de salses que estic segur que us agradaran molt. Es tracta del conegut pesto, i una variant de la mateixa salsa, el pesto vermell, que igual que la seva germana, acompanya molt bé pràcticament qualsevol tipus de pasta, fins i tot per a una amanida poden quedar bé com a vinagreta.

Ingredients:

- Unes quantes fulles d'alfàbrega fresca
- Un grapat (petit) de pinyons
- 50 grs. de formatge parmesano o grana
- 100ml. d'oli d'oliva
- 100grs. de tomàquets deshidratats (nomès pel pesto vermell)


Preparació:

Super senzill!! A una paella amb una miqueta d'oli, torrem els pinyons una mica.
Al got de la batedora, afegim tots els ingredients (tots), i a triturar!!
Com veieu, la única variant és que al pesto vermell, hi ha un ingredient extra, els tomàquets deshidratats, que haurem rehidratat amb oli d'oliva durant almenys dos dies.
Jo d'inici a la batedora hi poso poc oli, i queda una 'pasta' que podríem dir és un concentrat de pesto, i així segons vaig necessitant salsa, n'agafo una mica i dilueixo la pasta agafada amb oli, tant com tanta salsa necessiti. Sé que si veieu les fotos, no us farà gaire bona pinta, però us asseguro que estan boníssimes!






dijous, 16 de setembre de 2010

Menú d'aniversari

Aquest dilluns va ser el cumple de la Marta, i com que jo per temes de feina estava a Pamplona, vaig pensar que ho podríem celebrar el divendres.
I dit i fet, el problema va ser el poc temps del que vaig disposar per preparar un menú interessant, així que amb el que tenia a casa vaig improvisar un menú d’aniversari, senzillet, però amb el que poder sorprendre i quedar bé.
De primer vaig optar per una de les seves amanides preferides, que trobareu a la carta del restaurant l’Hort, a Sabadell (molt a prop de El Corte Ingles), i que es diu Amanida Moderna.
De segon, i continuant amb la senzillesa, em vaig decidir per un Pollastre a la Mostassa Antiga, aprofitant la ‘versatilitat’ del pollastre amb una salsa que no és de les habituals, com la de pebre o roquefort.
I de postres, em vaig arriscar, ja que era el primer cop que ho provava, amb un Pastís de Xocolata Ràpid al Microones, que en deu minutets està fet.
Tot regat amb un bon vinet (negre per a mí, blanc per a ella), unes espelmetes, i una mica de smooth jazz de fons per obtenir una vetllada d’aniversari com cal.

Felicitats Martona!!!

dimecres, 15 de setembre de 2010

Amanida Moderna

Un plat molt senzill, i que acostumem a menjar com a plat únic, ja que si el plat és generos, en quedes servit, i no necessites menjar més. La recepta està ‘extreta’ de la carta del restaurant L’Hort, a Sabadell, i us asseguro que no us defraudarà.

Ingredients:

Per a l’amanida:

- Variat d’enciams (els que més us agradin)
- Ceba
- Roquefort
- Bacon
- Picatostes
- Ametlla torrada filetejada


Per a la vinagreta:

- Oli i vinagre
- Sal i pebre

- Mostassa antiga i mel

Preparació:


Tan fàcil que no s’hauria ni d’explicar res…
Agafem el variat d’enciams, la ceba tallada, el roquefort a ‘taquets’, els picatostes (jo els faig amb bimbo torradet, per exemple), el bacon (que el faig al microones, entre paper de cuina i paper de cuina, perquè no quedi greixòs) i l’ametlla i ho fiquem tot en un plat una mica fondo.
I ara la vinagreta: En un bol, posem 3/4 parts d’oli per 1/4 part de vinagre. Sal i pebre al gust, una cullerada de postre de mostassa antiga i una cullerada de café de mel. Tot ben barrejadet, i ja tenim la nostra Amanida Moderna preparada per degustar.


Amanida Moderna

dimarts, 14 de setembre de 2010

Pollastre a la Mostassa Antiga

Una solució ràpida per alegrar un pollastre a la planxa, i una alternativa a les típiques salses a les que estem acostumats.

Ingredients:

- Tants pits de pollastre com persones a menjar
- Crema de llet i mostassa antiga
- Sal i pebre


Preparació:

Com veieu, els ingredients no donen per a gaires explicacions, no enganyarem a ningú.
Sal pebrem el pollastre, i el fem a la planxa.
Mentres es fa el pollastre, podem preparar la salsa: en una paella escalfem la crema de llet, i posem una cullerada de mostassa, i que la crema agafi color. Ho tastem, rectifiquem de sal i pebre, i si cal, més mostassa (aquí ja va al gust de cadascú).
Quan ho tinguem tot, ho presentem en un plat el pollastre, acompanyat amb el bol amb la salsa per a què la gent se serveixi el que vulgui.
I apa, ja tenim uns pits de pollastre a la mostassa antiga amb els que quedareu com els millors xefs!


Pollastre mostassa

Pollastre mostassa

dilluns, 13 de setembre de 2010

Pastís de Xocolata Ràpid al Microones

Primera vegada que faig un pastís al microones, i no serà la última, però crec que anirem millorant la recepta a mesura que fem més proves, adequant-la més a les meves preferències. Que consti que el resultat va ser satisfactori, si no no la publicaria.

Ingredients:

- 125grs. de sucre
- 125grs. de xocolata de cobertura
- 125grs. de mantega a temperatura ambient
- 80grs. de farina
- Un sobre de llevat
- 3 ous
- 3 cullerades de sopa de llet



Preparació:


Desfem la xocolata de cobertura, i la barregem amb la mantega.
En un recipient a part, barregem els ous i el sucre, i quan quedi escumòs i blanquinos, incorporem la farina, la llet i el llevat i tornem a barrejar, assegurant-nos que queda tot ben mesclat.
Quan estigui tot barrejat, hi avoquem la barreja de xocolata i mantega, i acabem de remenar.
Ara només falta posar la barreja final en els motllos (sobretot! aptes per a microones) prèviament engrassats i enfarinats, i al micro durant uns 8 minuts a màxima potència. Ho deixem reposar cinc minuts, i ho podem servir.
Jo ho vaig acompanyar amb xocolata desfeta, i el proper cop que ho faci, utilitzaré més xocolata i més sucre per fer la massa (us ho recomano).
I si per vosaltres és suficient xocolata, us proposo obrir per la meitat el pastís i posar-hi alguna melmelada que us agradi, com si anèssiu a fer una Sacher.
Bon apetit!

Pastís xocolata

Pastis xocolata

diumenge, 5 de setembre de 2010

Hummus

Una recepta molt fàcil, i que combina amb molts altres ingredients per oferir un plat bastant complet com a primer, o com a pica-pica en un dinar/sopar diferent.
Aviam què us sembla.

Ingredients:

- 400grs. de cigrons cuits
- Dos dents d'all
- 100ml. d'oli d'oliva
- Sal, pebre, comí

- el suc de mitja llimona

Hummus
Preparació:

En un recipient, fiquem tots els ingredients, i amb la batedora els batem tots fins que quedi una massa consistent. Podeu triturar-ho tot molt, o si us agrada més, deixar-hi 'tropezones', que no quedarà malament. Com menys oli utilitzeu més dens quedarà la pasta, i a l'inreves, tot dependrà del vostre gust.
Quan ho tinguem, per presentar-ho jo he optat per afegir pebre vermell picant, i acompanyar-ho d'una torradeta de pa. Però també combina molt bé amb un variat de verdures crues (pastanaga, pebrot, cogombre...), i ja tenim un altre plat, assortit de crudités (que queda molt bé dir-li així a verdures crues) amb hummus.

Hummus
Que ho disfruteu!!!

dissabte, 4 de setembre de 2010

Capritxos de Mallorca

O delícies de Mallorca, o com vulgueu dir-li.
Aquesta recepta és una adaptació dels capritxos de pernil i formatge de cabra, que més endavant publicaré. Ràpida i senzilla, té les variants que un desitji (bacon i roquefort, pernil dolç i formatge, butifarra negra i ceba...).
Aviam què us sembla!

Ingredients:

- Massa d'empanadilles (tantes oblees com capritxos vulgueu fer)
- Sobrassada
- Mel
- Un ou (per a pintar les oblees)


Preparació:

Si la tenim a la nevera, treiem la sobrassada i la mel, i ho deixem tot junt una bona estona perquè quedi ben tovet. Quan ho tinguem a punt, ho barregem perquè quedi una mescla homogènia (tant com puguem).

Disposem les oblees de les empanadilles al marbre de la cuina (ben net!), i posem una cullerada de la barreja de sobrassada i mel a sobre de cada una. Tanquem les oblees, intentant donar-li una forma una mica decorativa.

Capritxos

Les anem colocant a una safata de forn, i pintem totes les oblees amb l'ou batut, perquè agafi color en coure-ho.

Ho fiquem al forn (a dalt i a baix), preescalfat a uns 200º, i nomès hem d'esperar que els capritxos agafin color.

Capritxos

Capritxos

Un aperitiu perfecte i amb el què sorprendreu segur!

dijous, 2 de setembre de 2010

Xampinyons farcits

Dimarts vaig trobar a la fruiteria uns xampinyons ben macos, i ahir, després d'un dia bastant desastrós, vaig arriscar-me a preparar-me'ls tot i sabent que amb els precedents que tenia al darrera, podia ser tot un desastre de plat.
Però per sort, la cosa no va acabar malament...

Ingredients:

- Uns 8 o 10 xampinyons grandets
- Una ceba mitjana
- Un grapadet de pinyons
- 50grs. de pernil salat
- Vi blanc
- Oli, sal i pebre


Xampis farcits
Preparació:

Tallem la ceba ben picadeta (però sense passar-se), i la posem a foc lent a enrossir amb una mica d'oli.
Mentrestant, preparem els xampinyons: els rentem bé i els hi tallem el peu, tan a prop del barret com poguem, per poder farcir-los. Piquem els peus igual que la ceba, i a la paella juntament amb la ceba.
Piquem també el pernil, i amb els pinyons ho incorporem a la ceba i els xampis, amb un rajolinet de vi blanc.
Quan estigui tot ben cuit, ho apartem del foc, i amb una cullera omplin els barrets dels xampis. Un cop tots farcits, els posem a la paella a foc lent, amb unes gotetes d'oli i un altre rajolí de vi blanc. Ho tapem i ho deixem fins que els xampinyons estiguin fets o s'hagi evaporat el vi.
Jo en aquesta ocasió no li he posat el pernil, he fet una versió més vegetariana, i aleshores els he hagut de donar 'vidilla' amb sal i pebre. A més, com tenim una planteta d'alfàbrega a casa, he aprofitat per decorar una mica el plat.

Xampis
Xampis

Senzill, ràpid, i un bon acompanyament per a un tall de carn, o com a primer lleuger.

Bon profit!!