dissabte, 23 d’octubre de 2010

Carxofes al forn amb vinagreta

Aquesta recepta no és meva, ni l'he tret de cap web ni cap llibre, sino que l'he robada de la mare de la Marta, així que tot el mèrit és seu, per passar-nos-la.

Si us agraden les carxofes al forn, aquesta manera de preparar-les us agradarà encara més.

Ingredients:

- Sis/Vuit carxofes
- All i julivert
- Sal i pebre
- Mitja ceba
- Dos ous
- Oli i vinagre


Preparació:

Tallem les puntes de les fulles i el tall de les carxofes, i al cul que queda descobert, amb el ganivet fem dos talls en creu, sense por de fer un tall gran.
Preescalfem el forn a 180º, i mentre s'escalfa, anem preparant la picadeta que afegirem a les obertures que hem deixat a les carxofes, i que consisteix en una picada d'all i julivert, sal i pebre i un rajolinet d'oli. Les quantitats les deixem al gust del consumidor.

Quan haguem omplert els talls fets, posem les carxofes a la safata del forn 'cap per avall', de manera que la picada d'all i julivert quedi adalt, i directes al forn durant uns 18 minuts, o fins que les carxofes es vegin fetes.

I mentres es preparen les carxofes, posem a coure els dos ous, i preparem la vinagreta: més julivert, la ceba ben picadeta, oli i vinagre, i els ous durs, també ben picadets.

I ja ho tenim! Quan les carxofes estiguin cuites, les servim en un plat, i les acompanyem de la vinagreta que hem preparat.

A gaudir!!!

Carxofes