diumenge, 26 de desembre de 2010

Mousse de torró xixona

Com no, sent dates tan assenyalades, havia d'aparèixer una recepta totalment nadalenca per poder quedar com tot un senyor amb els convidats, o per portar-ho si tu ets el convidat.

Ja veureu com és molt fàcil de fer (com la majoria de les postejades al bloc), i és molt bona.

Ingredients:

- 300grs. de torró de xixona
- 500ml. de nata per muntar
- 150ml. de llet
- 4 fulles de gelatina neutra
- sucre
- galetes maria
- mantega

Preparació:

El primer que farem és preparar la base del pastís, amb les galetes maria i la mantega.
Triturem les galetes, i anem afegim mantega a temperatura ambient. Anem barrejant els dos ingredients, afegint galeta/mantega fins que quedi una massa compacta. Les quantitats les deixo perquè ha de ser una mica a ull. Aquesta massa la posem al motllo de pastís on vulguem preparar la mousse, i reservem a la nevera.
Ara ens toca fer la mousse: les quatre fulles de gelatina les posem en un bol amb aigua freda, i mentrestant, escalfem la llet. Quan estigui calenta, en un recipient trossegem el torró, i afegim la llet i la gelatina, i ho triturem tot. Reservem el preparat, i muntem la nata amb el sucre. Un cop tinguem la nata, anem afegint el 'preparat' de torró, llet i gelatina, a poc a poc, procurant que la nata no baixi.
Amb la mousse feta, l'únic que ens queda fer, és posar-la al motllo que havíem reservat a la nevera, i deixar que cualli unes durant unes hores.

I ja tenim les nostres postres nadalenques!!!

Bon Nadal a tothom!!!!



divendres, 24 de desembre de 2010

Albergínies farcides

Ara que arriben dates en les que un es pot prendre les coses amb més calma i tranquilitat, postejaré una recepta que fa temps que tinc pendent, i que em puc permetre dedicar el temps suficient per explicar-vos-la.

Es tracta de les albergínies farcides, plat que alguns heu vist perquè ho he portat a la feina per menjar.

Ingredients:

- Dues albergínies mitjanes
- 400grs. de carn picada (vedella i porc) - 1 ceba gran
- Salsa de tomàquet
- Formatge ratllat
- Un grapat de pinyons
- Un 'xupito' de vi blanc
- Oli d'oliva, sal i pebre

Preparació:

Tenim dos formes de preparar aquest plat. Fent les albergínies al forn, i després preparar-ho tot, o com us ho explicaré jo avui. Totes dues maneres tenen el mateix resultat, la única variació és com començar.
Tallem les albergínies per la meitat de dalt a baix. Buidem les albergínies, i la carn obtinguda la tallem a quadrets, i la fem a una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui mig feta, rectifiquem de sal i pebre, i aboquem la ceba, tallada ben fina. A la mateixa paella, hi posem la carn picada, i que es vagi fent tot a foc lent. Quan ho tinguem tot gairebé cuit, afegim el vi blanc, i deixem que es consumeixi.
En una paella petita, amb una gota d'oli (sisi, una gota), torrem una mica els pinyons, i quan estiguin torradets, a la paella amb la resta d'ingredients.
Ara, quan tinguem tots els ingredients cuits, hi tirem tanta salsa de tomàquet com ens vingui de gust, això us ho deixo a la vostra elecció (avui la salsa és de llauna, no és casolana), i deixem a foc lent que es barregin bé tots els ingredients. Hem de controlar que estigui bé de sal i pebre, i si us agraden les espècies, ara és el moment (jo afegeixo en aquest punt orenga i alfàbrega).

Ja gairebé estem: repartim el que hem estat coent a l'interior de les albergínies que hem buidat, i que haurem disposat a una safata de forn, i per completar-ho, posem per sobre formatge ratllat.
Només ens falta gratinar-ho al forn, i ja tenim unes albergínies farcides per sorprendre a família i amics!

Bon profit!




dimarts, 7 de desembre de 2010

Camembert al forn

Avui, dies de pont i de relax, on gràcies al fred no hi ha ganes de fer res, tinc una recepta d'allò més senzilla i que acompanyada d'un vi blanc, ja tenim un primer per a un soparet, o si no sou molt golafres, ja teniu el sopar fet!

Ja veureu que no té cap tipus de dificultat. Atenció que comencem!!!

Ingredients:

- Un formatge camembert
- Un parell de dents d'all
- Espècies aromàtiques (les que més us agradin, orenga, romaní...)

- Un rajolí d'oli d'oliva

Preparació:

Treiem el camembert de l'envoltori, i li treiem amb l'ajuda d'un ganivet la part de dalt, com si fos una tapa, deixant al descobert el formatge.
Tallen a làmines l'all, i el posem per sobre de tot el formatge. Fem el mateix amb les espècies, mirant de cobrir tot el formatge que ha quedat al descobert, tot i que tampoc és necessari.
Quan ho haguem fet, tirem un rajolí d'oli per sobre, i 'tapem' de nou el formatge.
Ho fiquem al forn preescalfat a uns 180º, fins que veiem que el formatge comença a torrar-se per fora.
I ja està, ho acompanyem amb unes llesquetes de pa torrat, i a gaudir!!!