diumenge, 5 de juny del 2011

Tonkatsu Sosu

No us espanteu pel nom, ja que el Tonkatsu no és més que una salsa japonesa, a base de salsa de soja, que s'utilitza sobretot per menjar-la amb llom de porc. Però nosaltres l'hem menjat amb d'altres carns, i ens ha agradat igual. I com sempre, ja veureu que és molt i molt fàcil de fer. El resultat final és una salsa densa, amb un gust potent, per utilitzar-la en dosis petites, però que com us he dit, combina molt bé amb tot tipus de carn. Al liu!

Ingredients:

- 1/4 de tassa de salsa de soja
- 1/4 de tassa de ketchup
- 1/4 de tassa de sucre
- 1/2 tassa de salsa Worcestershire (salsa perryn's)
- 1 cullerada de mostassa
- 1/4 de cullerada de pebre molt

Preparació:

Possem a escalfar tots els ingredients, excepte la mostassa i el pebre, a foc suau, i anem remenant perquè no s'enganxi al fons, fins que redueixi una mica.
Després afegim la mostassa i el pebre, i ho barregem bé perquè quedin tots els ingredients ben integrats. I ja està, ja podem retirar-ho del foc. Només hem d'esperar que es refredi, per poder complementar els nostres plats de carn.