dilluns, 18 de juliol del 2011

Canelons de bolets

Aquest diumenge ha sigut un pèl estrany... t'aixeques amb intenció d'anar a la platja, per millorar el morenet que es comença a perdre precisament per no anar, i veus que el dia no acompanya: gris, gens calurós... total, que es fot a ploure, i et fot enlaire els plans que tenies.
I com no podíem sortir de casa, i havíem de fer-nos dinar (treient-nos del cap l'opció platja-entrepà), vaig currar-me aquests canelons. Opció ideal per a qui no són gaire de carn, perquè tot són verduretes.

Ingredients (per uns 15-16 canelons, aprox.):

- 2 porros
- 400grs. de bolets
- 16 plaques de canelons
- 1/2 litre de llet
- 3 cullerades soperes de farina
- 25 grs. de mantega
- sal i pebre
- oli per fregir
- formatge ratllat per gratinar

Preparació:

Tallem els bolets a la mida que més ens agradi, i piquem els porros a talls petits.
Sofregim primer el porro tallat, i el reservem. A la mateixa paella, fem els bolets, afegint la sal i el pebre que creiem convenient.
Quan els bolets estiguin fets, aquí tenim dues opcions: preparar la beixamel conjuntament amb els ceps, o fer-la per separat. Si els bolets no són excessivament petits, us recomano la primera opció.
Escalfem la llet, i a una paella desfem la mantega. Quan estigui desfeta i calenta, incorporem la farina (aquest cop he utilitzat farina per beixamel i croquetes Santa Rita, i el resultat m'ha agradat), i la sofregim. Un cop hagi agafat color daurat, anem afegint la llet sense parar de remenar, fins que agafi la consistència desitjada. Rectifiquem de sal i pebre, i si us ve de gust, una miqueta de nou moscada. Si no teníem els bolets, ara és el moment d'incorporar-los, així com el porro.
Ara li toca el torn a la pasta: la preparem segons indiqui el paquet (uns d'aquests que es fan sense bullir aniran perfectes), i els estenem a un drap de cuina. A cada placa hi posarem una cullerada de la barreja beixamel/bolets/porros, i els enrotllem donant-li la forma típica, desant-los a una placa de forn addient.
Quan els tinguem tots, només ens falta el formatge ratllat que més us agradi per sobre, i gratinar-los al forn.
Que us agradin!





Print Friendly and PDF