diumenge, 27 de novembre del 2011

Tortell de trufa

Després de la trilogia ‘croquetil’, iniciada amb les croquetes de pernil, i culminada amb les croquis de roquefort (compte que en vindran més, la saga continuarà!!), avui torno amb unes postres que al menys per mí són les típiques que compràvem a casa el diumenge. A vegades de nata, a vegades de trufa (com és el cas), a vegades mig/mig, i a vegades, el meu preferit, amb crema. I com avui és diumenge, tortell!!

Un dia us faré crema pastissera, ho tinc pendent, conjuntament amb una recepta que li anirà molt bé, però això serà més endavant. Avui anem al que ens toca...

Ingredients:

- Una làmina de pasta de full
- 500 ml. de nata per muntar
- Sucre
- 250 grs. de xocolata fondant negre
- Sucre glacé
- Ou batut / aigua i sucre a parts iguals

Preparació:

I que com es fa la pasta de full? Doncs tot i no ser complicat, en aquest cas he fet servir la pasta de full que tenen al Mercadona, però la fresca, no la congelada, ja que he provat les dues, i la fresca m’està donant més bons resultats que la congelada. Que consti que està a la llista de receptes futures!

Bé, resolt el tema de la pasta de full, agafem la làmina de pasta de full, i la pleguem en quatre parts, formant un rectangle, o la forma que més us agradi, aquí va a gustos, i ho fornegeu seguint les instruccions de l’envas (habitualment són uns 15 minuts a 200ºC, fins que es vegi daurat). Jo en comptes de pintar-ho amb ou batut, he pintat el meu tortell amb aigua i sucre a parts iguals, per donar-hi un punt més dolç, més de postres.

Un cop estigui el nostre tortell fet, el deixem refredar i anem preparant la trufa: comencem muntant la nata (que sempre estarà freda, sino serà més complicat muntar-la) amb l’ajuda de la batedora de varilles, incorporant la quantitat de sucre que vulguem (més dolç, més sucre, aquí no us puc donar indicacions, cadascú tria la dolçor que vol o necessita). Amb la nata muntada, desfem la xocolata al microones, però el més just possible, no volem que la xocolata estigui molt calenta, només que es desfaci. Quan la tinguem desfeta, l’anem incorporant a la nata a poc a poc, barrejant la xocolata amb la nata amb moviments suaus. Veurem que la nata va adquirint el color característic de la trufa.

Amb la trufa preparada, és el torn de farcir el tortell, que ja estarà fred. L’obrim per la meitat amb l’ajuda d’un ganivet de serra (important, si no té serra es desmuntarà el tortell), i amb la màniga pastissera si en teniu, anem omplint el nostre tortell de trufa. Si no en teniu, amb una cullera i amb compte també val.

Ara tapem el tortell amb la trufa, i el decorem de la manera clàssica amb el sucre glacé.

Llest per menjar!!!





Print Friendly and PDF