divendres, 26 d’agost de 2011

Gelatina de GinTonic

I seguint amb la dinàmica de begudes, avui tenim un experiment que em rondava pel cap, i que tampoc és que tingui misteri. Abans de posar-me a confeccionar la recepta, vaig investigar una mica, i vaig trobar molts llocs on explicaven com fer-la. Com la idea la tenia al cap, i és tal qual a tots els llocs on l'he vista, us l'explico tal qual l'he feta jo. Unes bones postres digestives per començar el cap de setmana!

Ingredients:

- Ginebra al gust
- 1 Tònica per persona
- fulles de gelatina, la quantitat que indiqui pel volum que vulguem fer
- pell de llimona per decorar

Preparació:

Posem a remull en aigua freda les fulles de gelatina perqué hidratin. Mentrestant, escalfem 1/3 de la tònica, i quan hagi escalfat, afegim la gelatina perquè es dilueixi. Un cop fet això retirem del foc i li afegim la resta de tònica i la ginebra. Jo li vaig posar a més un rajolinet de suc de llimona (a gust del consumidor, si la preferiu tal qual, tal qual). A les copes posem la pell de llimona, i el nostre gintonic, i ho guardem a la nevera perquè solidifiqui. Per aquells que esperin unes postres dolces, us recordo que parlem d'una beguda amarga, així que si voleu un toc menys fort, li podeu afegir sucre, per fer-ho més suau. Jo no li vaig posar, i em va agradar molt com va quedar.

P.D.: El color groguenc que es veu a les fotos és combinació del suc de llimona i la pell. I si no us convenç amb Ginebra i Tònica, animeu-vos amb el 'cubata' que més us agradi!





Print Friendly and PDF

dimecres, 24 d’agost de 2011

Baileys

Ja ho heu llegit bé, la recepta d'avui no és ni més ni menys que un Baileys cassolà, el qual es triga ni cinc minuts a fer, i que sempre podem tenir preparadet a la nevera per quan tenim convidats... o per quan ens vingui de gust a nosaltres!!!
No hi ha un lloc concret d'on hagi extret la recepta, ja que hi ha molts llocs on expliquen com fer-la, i jo he agafat un mix de totes i he fet la meva pròpia versió. Segur que trobeu alguna web on la recepta és clavada a la meva (o a l'inrevés...).

Ingredients:

- 740 grs. de llet condensada
- 160 ml. de café
- 160 ml. de whisky

Preparació:

Posem tots els ingredients a un recipient i barregem bé. Difícil eh???
El café que he fet servir és descafeinat, i segons el paladar que ho tasti, li faltarà/sobrarà d'una cosa o una altra. Jo crec que el gust que té és molt aconseguit al baileys original, però us animo a que versioneu la meva versió, adaptant-la a les vostres preferències (més gust a café, menys a whisky...).

Qui vol un cigaló?






Print Friendly and PDF

dilluns, 22 d’agost de 2011

Sacher

Així, sense més presentacions, ja que aquest pastís no les necessita. Boníssim, fàcil de fer, però amb una preparació elaborada. La recepta la volia publicar dijous passat, perquè era el dia que el bloc feia un any (un any ja!!), però no va poder ser, perquè vam estar fora, i em va ser complicat connectar-me a internet. Tampoc em va donar temps de programar la publicació perquè estigués preparada el dia que tocava, però tot i així, aquí us la porto. Com no, la inspiració ve desde webosfritos.

Ingredients:

Per al pa de pessic base
- 60 grs. de cacau pur
- 150 grs. de farina de rebosteria
- un pessic de sal
- 50 grs. de sucre glas
- 165 grs. de sucre
- 120 grs. de mantega a temperatura ambient
- 100 grs de llet
- 4 ous
- 2 cullerades petites de llevat Royal


Per al farcit
- melmelada de maduixa

Per a l'almívar
- 100 grs. de sucre
- 1 got petit d'aigua
- un rajolí de rom


Per a la cobertura
- 200 grs. de xocolata de cobertura
- 200 mls. de nata líquida
- 70 grs. de mantega


Preparació:

El primer que farem és anar preescalfant el forn a 180º, a dalt i a baix, i mentrestant preparem la base. Batem la mantega amb el sucre glas i la sal, afegim el cacau, i anem incorporant els rovells d'ou d'un en un. Per últim afegim la llet. Seguidament afegim la farina i el llevat, i continuem amb la barreja.
A part, muntem les clares que hem reservat a punt de neu amb el sucre, i ho incorporem a la barreja anterior, sense batre, amb moviments suaus. El primer punt està fet. Preparem un motllo untat amb mantega (el meu és d'uns 20 cm. aprox), aboquem la massa, i ho coem al forn durant 50 minuts. No us espanti tanta estona, no se us cremarà pas.
Ho desmotllem i ho deixem refredar. Un cop fred, el tallem de manera horitzontal per la meitat (jo ho vaig fer en tres parts), i anem mullant cada part amb l'almívar (no cal que us digui com s'ha de preparar, oi?). Seguidament, escampem la melmelada escalfada sobre cada capa, i anem posant una a sobre de l'altra.
Va que ja acabem!
Posem a escalfar la nata, i quan comenci a bullir, la retirem del foc i li afegim la xocolata, i quan estigui desfeta, la mantega, i barregem bé perquè quedi tot ben mesclat.
Ara, amb el nostre pastís a sobre d'una reixa, anem cobrint-lo amb la cobertura de xocolata preparada quan encara és calenta, perquè quedi una textura pròpia d'una Sacher. Ho deixem refredar, i a disfrutar!!!

P.D.: Tot s'ha de dir, vaig tenir problemes amb el motllo, i la forma del pastís no va ser l'esperada, de manera que tampoc la cobertura va adquirir aquella pinta tan espectacular d'una Sacher de pastisseria, però si ho torno a intentar i queda millor, actualitzarem les fotos. Però va quedar boníssima!!!







Print Friendly and PDF

dimarts, 16 d’agost de 2011

Camembert arrebossat

Una recepta per picar que sorpren molt, i que qui la prepara no té gens de dificultat, és motl senzilla i et fa quedar molt bé. I el contrapunt de la melmelada de maduixa li va molt bé al formatge.

Ingredients:

- un triangle de formatge camembert
- farina, ou i panko per arrebossar
- melmelada de maduixa

Preparació:

Tallem el formatge a daus d'uns dos cms. aproximadament. I ens preparem per arrebossar. En un plat batem l'ou, i posem en dues bosses diferents la farina i el panko (podeu utilitzar pa ratllat del de tota la vida). Posem tots els daus de formatge a la bossa de farina, la tanquem, i la sacsegem. Així arrebossem tot el formatge de manera ràpida i gairebé sense embrutar. Ara passem cada un dels daus per ou, i els anem posant a la bossa del panko. Quan estiguin tots els daus a la bossa del panko, fem exactament el mateix que hem fet amb la farina. Preescalfem el forn, i disposem els daus a la safata de forn. Ho escalfem fins que el panko es vegi torradet, el que voldrà dir que el formatge està calent i al punt just.
Ho servim en un platet i ho acompanyem de la melmelada de maduixa. I a menjar!!!

P.D.: Si teniu melmelada de tomàquet, segur que li va igual de bé que la de maduixa.





Print Friendly and PDF

diumenge, 14 d’agost de 2011

Madalenes de roquefort i nous

Després d'algunes receptes seguides de dolços, ara toca una versió salada d'una recepta dolça. Aquestes madalenes les he vistes a la web mapetiteboulangerie, que a la vegada ha extret la recepta del llibre Madalenes d'en Xavier Barriga. Per estranya que pugui semblar la combinació, el resultat és interessant, i les madalenes estan molt bones.

Ingredients (per 12 unitats):

- 2 ous grans
- 200 grs. de sucre
- 60 grs. de llet
- 200 grs. d'oli d'oliva
- 210 grs. de farina
- 8 grs. de llevat químic (un sobre)
- 2 cullerades petites de sal
- 100 grs. de roquefort
- 24 nous

Preparació:

La preparació és molt i molt semblant a com es preparen unes madalenes normals (de fet estem fent madalenes...). Batem els ous amb el sucre fins que dobli el seu volum. Afegim la llet i l'oli d'oliva, i continuem barrejant. Ara incorporem la sal, el llevat i la farina, seguim barrejant fins obtenir una barreja homogènia. Repartim la massa en els motllos, i la deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.
Passada aquesta estona, tallem el roquefort i posem un trosset de formatge i dos nous a cada motllo. Ho barregem una mica perquè no quedi a dalt, i ja ho tenim tot preparat. Preescalfem el forn a 250º amb calor a dalt i a baix, i les fornegem a 210º amb calor a baix, durant 15 minuts, o fins que estiguin daurades.
I ja tenim les nostres madalenes!!





Print Friendly and PDF

dilluns, 8 d’agost de 2011

Crema de xocolata expréss

Aquesta és una recepta extreta de la últimament per mi molt inspiradora web webosfritos, i realment el nom de la recepta li va clavat, ja que més ràpid no es pot fer. La recepta original porta petit suis naturals ensucrats, i jo la vaig fer així, però crec que millor seguir la recomenació d'utilitzar iogurt grec, ja que el gust que tenia estava massa marcat pels petit suis. Però això va a gustos, cadascú que trii el que més li agradi!

Ingredients:

- 6 petit suis naturals ensucrats
- 150 grs. de xocolata negra
- 200 ml. de llet

Preparació:

Ja veieu que amb aquests ingredients poc s'ha de complicar la cosa com perquè no sigui una recepta ràpida.
Fonem la xocolata al micro, i quan estigui llesta afegim la llet i barregem. Quan tinguem els dos ingredients barrejats, afegim els petit suis, i tornem a barrejar bé, que quedi una massa homogènia. I ja està, repartim la nostra crema de xocolata en els gots, i ho fiquem a la nevera perquè endureixi. Ara només ens queda esperar per poder-nos-les menjar!!!






Print Friendly and PDF

dijous, 4 d’agost de 2011

Cava de meló

Després de les piruletes, per fer baixar el sopar i totes les calories que portem al cos, què millor que una copa refrescant i diferent, que entra molt bé ara a l'estiu. La idea està agafada del llibre Cócteles, de la colecció Cocina/Tendencias de l'editorial Blume. És molt senzilla, i estic segur que agradarà tant als que els agrada el cava com als que no.

Ingredients:

- Meló galia o cantaloup
- Cava (a ser possible gelat)
- Sucre

Preparació:

Posem al got de la batedora el meló pelat i tallat amb un parell de cullerades de sucre (si el meló és dolç, us ho podeu estalviar), i el triturem ben trituradet.
Agafem una copa (jo he fet servir una de Martini, però amb una de cava també quedarà molt bé) i l'omplim fins a la meitat amb el meló triturat, i l'altra meitat l'acabem d'omplir amb el cava gelat. Decorem amb un tall de meló, i a gaudir...

P.D.: No indico quantitats, ja que com podeu comprovar és una recepta bastant lliure, es pot fer a ull, segons ens agradi que quedi més dolç, o preferim només donar-li un toc de meló, o de cava, clar. I no us deixeu enganyar pel color, està molt bó!!!





Print Friendly and PDF

dimarts, 2 d’agost de 2011

Piruletes de xocolata

Divendres. Santa Marta. Teníem als pares i avia de la Marta a sopar, i com no ens volíem complicar, vam optar per un menjar senzill: una mica d'amanida, que sempre ve de gust, i per seguir amb la dieta mediterrània, unes pites i uns durums d'un lloc que els omplen a rebentar, i estan molt bons. Fins aquí tot bé, però com no ens podem estar, de postres la Marta feia temps que va veure a la tele com feien aquestes postres, i a per ella que vam anar. Més que difícil, és laboriosa, però amb el resultat et veus compensat sobradament. Ja veureu!

Ingredients:

- 300 grs. de xocolata blanca
- 300 grs. de xocolata amb llet
- 300 grs. de xocolata negre
- lacasitos, festucs, panses, nabius... (al gust, el que més us agradi per decorar)

Preparació:

El que necessitem sobretot per preparar-ho, és un motllo per poder donar forma a la piruleta, i els 'palillus' per completar-ho. A casa teníem uns gots de plàstic tipus sidra, així baixos i amples, i a un d'ells li vam tallar la base. Ara ja teníem el motllo, rodó, però ara que hi penso podríem haver provat amb formes diferents... M'ho apunto per un altra dia!! Com a pals de les piruletes vam utilitzar el típics per fer broquetes, que es troben a qualsevol super. No m'enrotllo més que si no no començo!
Molt fàcil: desfem la xocolata, al seu punt just, que no quedi molt líquida, tant densa com ens sigui possible. Estenem paper film o de forn al marbre (molt important per poder-les agafar després), posem el nostre motllo a sobre, i hi aboquem dues o tres cullerades de la xocolata triada (vam començar per la blanca, després amb llet, i vam acabar amb la negra). Ho estenem una mica perquè abarqui tota la base, i aixequem el got/motllo amb compte que es mantingui la forma (en no estar la xocolata totalment líquida, aguantarà molt bé). Agafem un dels pals, i el posem a sobre de la nostra piruleta, sense enfonsar-ho gaire, coincidint la punta del pal amb el centre de la piruleta. Per no desfer la forma, anem girant el pal, fent que es vagi recobrint de xocolata, fins que no es vegi. I només ens falta decorar-la, amb els ingredients que vulgueu. Nosaltres anavem fent, una de lacasitos, una de festucs, una de nabius, una de pipes... fins que vam esgotar la xocolata! Amb aquestes quantitats dona per aproximadament 24 piruletes, depenent del tamany del motllo i el gruix que li vulgueu donar.
Per presentar-ho, després d'unes hores esperant que la xocolata endurís, vam aprofitar mig meló d'aquests petits, i vam anar punxant allà les piruletes.
Què us sembla? No voleu una?





Print Friendly and PDF