dilluns, 27 de febrer del 2012

Pernil d'anec

Avui us porto la recepta que us vaig comentar fa unes setmanes via facebook que trigaria uns vint dies a fer-la. I no perquè m'hagi passat vint dies fent coses relacionades amb al recepta, sino perquè vint dies són els necessaris per tal que la nostra recepta estigui preparada per degustar. Per a fer-la, necessitem:

Ingredients:

- Un magret d'ànec
- Sal de cuina gruixuda (1 kg. aprox.)
- Herbes aromàtiques (orenga, farigola... opcional)

Preparació:

Per poder preparar el nostre pernil, ens caldrà una carmanyola grandeta, on es pugui encabir el magret i la sal, i si pot ser que sigui de vidre.
A la carmanyola (en el meu cas, però si el que teniu és algún pot de vidre que pugueu tancar, perfecte) fem un llit de sal, i posem el magret d'ànec amb el costat del greix cara avall. Si volem, en aquest moment fem un mix amb les herbes triades, i ho escampem per tota la cara de la carn del magret.
Amb la resta de la sal cobrim el magret, i tapem amb la tapa de la carmanyola. Ho reservem a la nevera i ens oblidem durant quatre dies.
Passats els quatre dies, treiem tota la sal del magret, i procurem que no quedi cap resta. L'emboliquem amb gasa per tal que no acumuli restes no desitjades, i ho pengem a un lloc sec i fresc durant quinze dies, perquè curi la carn i vagi agafant el coloret típic del pernil.
I un cop hem tingut la paciència d'esperar tot aquest temps, només ens queda tallar-ho ben primet i servir-ho amb un bon pa amb tomàquet, i... què més us puc dir!!!




Print Friendly and PDF