dilluns, 23 d’abril del 2012

Twix

I després d'uns quants dies on no hem vist ni de casualitat els dolços, avui ja toca!! I a més, amb uns dolços de categoria, com són els twix...
Si ens fixem bé, no és més que una adaptació de les postres que vaig fer fa un temps, la galeta de caramel i xocolata, que podeu trobar aquí, però en versió per emportar.
I a més, com veureu de seguida, els ingredients són els mateixos amb alguna petita variació. La idea de presentar-ho com el que són, com twix, està extreta de larecetadelafelicidad.

Ingredients:

Per la galeta:

- 175grs. de farina
- 125grs. de mantega freda
- 4 cullerades de sucre
- 1/2 culleradeta de sal

Per al caramel:

- 55grs. de mantega
- 400ml. de llet condensada
- 4 cullerades de sucre (ídem que abans)
- 1/2 culleradeta de sal

Per a la xocolata:

- 250grs. de xocolata de cobertura negre

Preparació:

Comencem preparant la galeta: tamisem la farina i afegim la mantega. Amb les mans, anem amassant, i quan haguem obtingut una espècie de molles, afegim el sucre i la sal i continuem amassant fins que quedi ben homogeni. Posem aquesta massa a un motlle rectangular, ho aplanem i ho punxem amb una forquilla, perquè no pugi. Ho fiquem al forn preescalfat a 190º durant 20 minuts, o fins que estigui daurat, i ho deixem refredar. A mí la quantitat de massa em va donar per dos motlles d'alumini rectangulars comprats al Mercadona, que més o menys eren de 35x10 cm., mesures aproximades.

Seguim amb el caramel: Posem a foc tots tres ingredients, i no parem de remoure-ho fins que comenci a bullir. Després, baixem el foc i ho acabem de coure durant uns cinc minutets, movent continuament, fins que veiem que quedi color crema, i no s'enganxi al cassó on ho escalfem. Ho aboquem a sobre de la base de galeta, i ho deixem refredar abans de començar amb la xocolata. En aquest cas, ho vaig treure del foc una mica abans d'haver arribat als cinc minuts, i em va agradar més el resultat, ja que la capa de caramel va quedar més suau i menys embafadora que en la recepta anterior (i que en el twix original).

Per últim, preparem la cobertura de xocolata. I ja que estem preparant twix, el que fem és desmotllar la nostra preparació base, i tallar-la amb la forma característica, de manera que ens quedin rectangles més o menys com els de veritat. Desfem la cobertura de xocolata, i quan la tinguem preparada, anem avocant-la sobre els nostres rectangles de galeta i caramel que haurem colocat prèviament sobre una reixa, per tal que els poguem cobrir totalment.

Quan la xocolata estigui freda, només ens queda una cosa... menjar!!!
P.D.: Si us fixeu en les fotos, em vaig barallar molt amb la xocolata de cobertura, no va haver-hi manera que quedés llisa i uniforme, però estaven bons igual, que consti... per això recomano una bona marca de xocolata, els resultats seran molt més macos que els que vaig obtenir jo.