dimecres, 6 de juny del 2012

Caipirovka

Ja ho sé nois, últimament aquest bloc sembla més de begudes i còctels que no pas de receptes de menjar, però què voleu que us digui, ha sigut pura casualitat, us puc ben garantir que no ha estat gens voluntari, paraula!!
Què us puc dir d'aquesta recepta? No és més que la versió amb vodka de la Caipirinha, per aquells als que no agradi el rom (o la cachaça), però que el vodka sigui dels primers de la llista quan es prenen un cubata... dir-vos també que us ho podeu trobar, depen on aneu i ho demaneu, amb un nom una mica canviat, com és Caipiroska, però és exactament el mateix còctel.

Ingredients:

- dues cullerades generoses de sucre moreno
- 1 llima, i si no en trobeu, 1 llimona
- fulles de menta
- 6 cl. de vodka
- gel picat a discreció

Preparació:

Rentem molt bé amb aigua calenta la llima o la llimona, l'assequem bé, i la tallem en 8 trossos, seguint la premisa "per la meitat, per la meitat, per la meitat", és a dir, la tallem per la meitat, les dues meitats les tallem per la meitat, i els quatre quarts els tallem altra vegada per la meitat. Si la llimona és grossa, utilitzeu només mitja. 
Posem el sucre, la menta i la llima a un got ample (en aquest ordre), i amb l'ajuda d'una ma de morter (la ma de morter no us sona de la recepta anterior?) aixafem la llima contra el sucre, de manera que en el mateix got fem suc de llima que es barregi amb el sucre.
Omplim el got amb el gel, i afegim el vodka. Amb l'ajuda d'una cullera (o un remenador si en teniu), barregeu bé tots els ingredients, i ho acompanyem per servir-ho amb una branca de fulles de menta.

P.D.1: Paraula que de moment és la última recepta de còctel, almenys durant un bon espai de temps
P.D.2: Ja sé que gairebé sempre poso gel picat, i acabo utilitzant gel normal, però és que majoritàriament prefereixo glaçons grans que no pas el picat, tot i que soc conscient que amb el picat queda una presentació més maca...
P.D.3: Perquè no us penseu que he aprofitat el Mint Julep per fer veure que eren dos còctels diferents, he canviat de got (i no, no us enganyo i si, és un caipirovka, paraula!).