dimecres, 20 de juny del 2012

Farcellets amb llagostins i verdures

Avui toca un plat amb reminiscència xinesa (o sigui, per dir-ho de manera planera, un plat xinès), molt saludable, ja que a més de ser verdures i llagostins, està fet al vapor, així que més sa que aquesta recepta, no sé si en trobareu alguna altra al bloc... però mica a mica anirà apareixent alguna, que no tot han de ser bombes calòriques!
La recepta és una idea extreta de La cocina de Fabrisa, amb algún ingredient de menys, però molt similar.

Ingredients (per quatre farcells):


- 4 fulles de pasta d'arròs
- 12 llagostins
- 100 grs. de carbassó
- 100 grs. de ceba
- 100 grs. de pebrot vermell
- salsa agredolça (encara no m'he atrevit a fer-la, és comprada del Lidl)

Preparació:

Tallem les verdures a tires, i les fem al vapor. Cadascú a casa ho farà amb l'estri que més bé li vagi, desde un colador per la pasta dintre d'una olla ben profunda, fins a l'accessori que moltes olles tenen per cuinar al vapor, passant pel cistellet de bambú que tinc jo específic per cuinar al vapor. Aquí, com he dit abans, cadascú ho fa com pot i amb el que pot o té a casa. No ens posarem tiquis miquis, no?
Quan les verdures estiguin quasi cuites, afegim els llagostins (sense pelar), i acabem de coure tots els ingredients. Un cop estigui tot fet, ho retirem del foc i reservem. Si aguanteu bé l'escalfor, podeu, ara si, pelar els llagostins. Si no, ens haurem d'esperar que estigui una mica més fred.

I comencem a preparar els farcellets: estenem un drap de cotó net sobre el marbre de la cuina, i l'humitegem una mica. Si no heu fet servir mai pasta d'arròs, veureu que les fulles són rígides, i per poder-les moldejar, aprofitarem l'aigua de coure les verdures i els llagostins.
Passem la fulla de pasta d'arròs durant quatre-cinc segons per l'aigua calenta, l'estenem sobre el drap de cuina, i disposem al centre de la fulla un grapadet de verdures i tres llagostins. Els llagostins si voleu els podeu tallar a trossets per repartir-los millor sobre el farcell, però si els deixeu sencers com jo vaig fer, queden més vistosos.

I procedim a tancar el farcell plegant de fora cap a dintre la fulla de pasta d'arròs.

I com no, repetim el procés fins quedar-nos sense ingredients.

Per servir-ho, jo vaig optar per una base de salsa agredolça, i posar els farcells al plat, amb la part dels plecs amagada per sota.

No deixeu de tastar-los, que sempre es pot fer cuina internacional a casa!!!