dimarts, 5 de juny de 2012

Mint Julep

Ja sé que hem començat la setmana una mica alcoholics, i no perdrem el ritme amb aquesta nova recepta, ja que es tracta d'un combinat fet a base de Bourbon, però que no us espanti, perquè en portar una base dolça, el regust del Bourbon queda molt ben dissimulat. A més, salvant les distàncies, és com un mojito, però fet amb Bourbon, així que de cara a l'estiu... perfecte!


Ingredients:

- 3 parts de Bourbon
- 1 part d'Almívar (o si no en teniu, sucre i aigua a parts iguals)
- un bon grapat de fulles de menta
- gel (a ser possible gel pilé/picat)

Preparació:

Si no disposeu d'almívar, ho prepararem en un plis, i si voleu podeu fer-ne una bona quantitat per tenir-ne de sobres, aguanta molt si ho teniu ben tapat, si no ho arribeu a gastar.
A un pot escalfem a foc mig, a parts iguals, aigua i sucre (sempre és millor una mica menys d'aigua que de sucre), i anem movent fins que l'escalfor faci que el sucre es disolgui en aigua i espesseixi una mica. Important no deixar de remoure i controlar bé el foc, ja que si ens despistem, de seguida obtindrem caramel, i això avui no ens interessa. Com més proporció de sucre en relació amb l'aigua, més dolç serà el nostre almívar. Ho deixem refredar i continuem amb la preparació.

A un got ample aboquem l'almívar i les fulles de menta, i amb un morter de cocteleria (va, és broma, amb un morter de cuina de tota la vida també val) aixafem les fulles de menta, sense trencar-les, perquè deixin anar les aromes. Omplim 3/4 de got de gel picat, afegim el Bourbon, amb l'ajuda d'una cullera remenem una mica la mescla, i acabem d'omplir el got fins dalt de gel.

I ho servim amb una branqueta de menta fresca, ben fresquet.

P.D.: En el moment de preparar aquest còctel no disposava de gel picat, així que em vaig haver de conformar amb glaçons, que vaig mirar de picar una mica amb l'ajuda del morter.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada