dilluns, 9 de juliol del 2012

Formatge de cabra arrebossat

Després de la intensa setmana de sorbets i gelats, canviem de temàtica, i tornem a la 'normalitat' del bloc. Avui una recepta d'aperitiu, per picar abans d'un àpat principal, fàcil de fer, i sobretot, ràpida.

Ingredients:

- Formatge de cabra (tipus rulo, sense la part 'dura' que el recobreix)
- Pa ratllat
- Melmelada de fruits vermells (opcional).

Preparació:

Per poder fer aquest plat de manera ràpida i sense embrutar gaire, us recomano que primer de tot fem una mica de preparació. Hem de tenir un plat preparat amb el pa ratllat, i mantenir sempre que puguem el formatge fred, ja que com ho manipularem amb les mans, i es tracta d'un formatge tou, de seguida es farà complicat tractar-ho, i més amb aquesta calor. També, si en disposeu, va bé tenir un parell de guants de làtex o similar, per evitar acabar amb les mans de formatge, i facilita la manipulació.

A més, per fer la recepta, es pot acabar de dues maneres, bé fent les nostres boles de formatge al forn, o bé a la fregidora. Si ho fem al forn, disposarem una safata amb paper forn per anar colocant la nostra preparació diretament a la safata i d'aquí al forn. Si ho voleu fer a la fregidora, només cal que anem deixant el formatge arrebossat a una safata per després quan sigui el moment, acabar-les de preparar.

Amb les nostres mans enguantades (o no), anem agafant trossets de formatge, i fem boles que les passarem per pa ratllat, i d'aquí a la safata de forn (que és com jo les vaig fer). Quan haguem esgotat tot el formatge, ho fiquem al forn prèviament escalfat a 180ºC, fins que el pa comenci a daurar-se, o bé quan veieu que la bola fa pinta de començar-se a deformar, que voldrà dir que el formatge és prou calent.

Si ho feu en fregidora, us recomano no feu moltes boles de cop, i que no les tingueu més d'un minut a l'oli, ja que us quedareu amb una bola de pa ratllat buida per dintre.
Amb la fregidora queden unes boles més vistoses, però evidentment, al forn queden menys olioses.

I per acompanyar, què millor que una melmelada de fruits vermells, o tomàquet, maduixes, cireres... com us agradi més.