dijous, 4 d’octubre del 2012

Baba Ganoush

Com ja us vaig dir dimarts, avui aprofitem el tahini que vam fer per obtenir la recepta que farem avui. El baba ganoush, o baba ganouch, és un plat molt consumit al mitjà orient, i està a l'alçada de l'hummus, tot i ser aquest segon més conegut.
De la mateixa manera que l'hummus és conegut com paté de cigrons, el baba ganoush rep també el nom de paté d'albergínia, més casolà. Un plat senzill, nutritiu, i que com aperitiu amb unes torradetes i un vi blanc fresquet acompanya molt bé.
I qui diu vi blanc, diu cervesa...


Ingredients:


- 2 albergínies grandetes
- 2 dents d'all
- 100grs. de tahini
- El suc de mitja llimona
- 1 culleradeta de café de comí
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- sal i pebre vermell


Preparació:

Rentem les albergínies, tallem la part de la cua, i les punxem per tot arreu. Les hem de deixar com si fossin un colador. Les emboliquem amb paper de cuina, i les fiquem al micro durant 10 minuts, a potència màxima. És molt més còmode que fer-les al forn...
I les deixem reposar dintre del micro 15-20 minuts més, que acabin de coure i refredin, així les podem manipular.

Ara ja les podem treure del micro, les obrim per la meitat, i agafem tota la polpa de l'albergínia. La pell la descartem.

Ja estem al final... fiquem tots els ingredients, polpa d'albergínia inclosa, al got de la batedora, i a triturar-ho tot fins a obtenir la textura de paté desitjada.

Per presentar-ho, espolvorem per sobre una mica de pebre vermell, i un rajolinet més d'oli d'oliva, i a menjar!!