dimarts, 2 d’octubre del 2012

Tahini

Extret literalment de wikipedia, i traduit al català:

La tahina o tahini és una pasta feta a partir de llavors de sèsam (també nomenat ajonjolí) mòltes que es fa servir en diversos plats de l'Orient Mitjà.
I després d'aquesta presentació/definició, només us afegeixo que és un ingredient que es pot menjar sol, o per fer plats com l'hummus que ja us vaig presentar farà un temps,
la diferència és que en aquella recepta vaig prescindir d'ell, però si feu tahini i voleu fer hummus, només heu de seguir la recepta i afegir un parell de cullerades soperes de tahini.
Prepareu-vos perquè us avanço que ho farem servir en la recepta de dijous, i no precisament per tornar a fer hummus...

Ingredients:

- Llavors de sèsam
- Aigua
- Sal
- Pebre vermell (opcional)

Preparació:

Doncs no té gaire complicació, tenint en compte que és, literalment, pasta de llavors de sèsam, i els ingredients que calen.
El primer que s'ha de fer és torrar les llavors, i per això tenim dos mètodes: al forn a mitja potència per no fer esclatar les llavors, o a una paella a foc baix, durant uns 10-15 minuts, també per no fer-les esclatar.
Jo ho vaig fer amb la paella.

Quan tinguem les llavors torrades, posem al got de la batedora les llavors de sèsam i un polsim de sal. No poso quantitats perquè dependrà del volum de tahini que necessitem. En vaig fer servir uns 100grs. de llavors de sèsam. Comencem a batre amb la batedora, mentres anem afegin un fil d'aigua, de manera que poc a poc vagi agafant la consistència desitjada.

També dependrà molt dels gustos, si ho volem molt dens, o poc. El més normal és que quedi una crema densa, mai que quedi líquida.

I ja estem, tot i que es fa servir per preparar d'altres receptes, es pot menjar acompanyada d'una torradeta i una mica de pebre vermell (per mi picant...)