dimecres, 14 de novembre del 2012

Ous patates i xistorra

Ja veieu que pel títol, la recepta no pot portar gaires complicacions.
I així és, no us penseu que ara us faré una deconstrucció d'ous amb esferificació de patates i escuma de xistorra, o res semblant. És el que llegiu, ous amb patates i xistorra!
Si voleu, ho podem vendre en plan maco, tipus ous al plat sobre llit de patates i xistorra, o alguna cosa per l'estil, però crec que aquest plat no necessita ni presentacions
grandioses, ni noms estranys: és el que és.
No m'entretinc més, i no us entretinc a vosaltres, anem al que toca!

Ingredients:

- Ous tamany XL (un per persona)
- xistorra (aprox. 150grs. per persona)
- patates (una patata mitjana/gran per persona)
- oli i sal
- pebre vermell (opcional)

Preparació:

El primer de tot és preparar les patates. Si sou mandrosos, no hi ha res a dir, us compreu un paquet de patates congelades per fregir, i tots tant contents.
Si teniu ganes de treballar, rentarem una mica les patates si veiem que tenen molta terra (això és per treballar més còmodes, que consti), les pelem, i aquí no hi ha discriminació, les tallem com més ens agradi.
Jo per aquesta recepta les he tallat a la manera típica de patates fregides, però les podem fer a rodanxes, a quadrats com si fossin braves... no hi ha restriccions.
Escalfem abundant oli (preferiblement de fregir, que ens anirà millor), i anem fregint les patates per tandes, evitant així que l'oli baixi de temperatura i les patates no es facin correctament.
I si teniu fregidora, ja sabeu, comoditat al poder!!
Mentres anem fent les patates, tallem a trossets la xistorra i la passem per la paella sense oli, que la mateixa xistorra ens anirà deixant el propi oli del seu greix. La farem al punt que ens agradi, a nosaltres a casa,
tot i que a mi m'agrada la carn més aviat poc feta, la xistorra la fem ben cuita.
Un cop fetes les patates i la xistorra, les anem disposant als plats, fent un llit amb les patates, i distribuint la xistorra com més ens agradi, i farem els ous:
escalfem una mica d'oli (si, ho se, per una recepta tan senzilla estem fent servir massa estris...), i fem els ous un a un, amb molt de compte que no ens salti l'oli, i com abans, fent-lo al gust del personal.
Els disposem a sobre de les patates i la xistorra, salem al gust, i si us agrada, doneu-li un toc més de color amb una mica de pebre vermell (picant!!).

P.D.: Prepareu-vos per a la propera recepta, ja amb vistes al Nadal, que molts de vosaltres l'heu tastada i ja m'esteu demanant que la publiqui!