divendres, 23 de novembre del 2012

Pringles

Després d'una setmana que s'ha fet eterna, i que en conseqüència ha fet retardar la recepta fins ara, per fi és divendres, i toca pensar en el cap de setmana!

Al que anàvem! Heu llegit bé el títol, pringles, les de 'Cuando haces pop ya no ha stop'. La veritat és que pensava que per ser un primer intent, el resultat seria una mica desastrós, però al final he quedat prou convençut, amb ganes de fer-ne més, i sobretot, de millorar i innovar amb diferents gustos, i perquè no, formes. Em pensava que seria una recepta amb una elaboració recargolada, però com ara comprovareu, és ben simple i ràpida.

Ingredients:

- 50grs. de flocs puré de patates (el de bossa)
- 10grs. de farina d'arròs
- 1/2 culleradeta de sazonador de fajites del Mercadona (l'original condiment de pizza)
- 20 cullerades de postre d'aigua freda
- Oli de fregir

Preparació:

A un bol, barregem tots els ingredients secs, i si podem, els farem pols amb la batedora. Que consti que l'únic que podem fer més pols són els flocs de puré, però aquest pas el podem obviar.
Un cop tinguem els ingredients barrejats, afegirem les 20 cullerades d'aigua, i farem una massa que comprovareu queda bastant seca, ja que la quantitat d'aigua és justa. Ja ens interessa, l'aigua és per poder fer una bola amb tots els ingredients.

Estenem paper film sobre la superfície de la cuina, i esmicolem la nostra bola de massa sobre el film.
Estenem una altra capa de paper film per sobre de la massa, i amb l'ajuda del rodet, l'estirem i l'aixafem tant com ens sigui possible. Com més prima us quedi la massa, molt millor. Però tampoc us passeu, no volem que quedi transparent! Penso que uns dos mil·límetres de gruix seria ideal, jo vaig fer una capa d'una miqueta més, i crec que és millor un pèl més primeta. 

Quan tinguem aquesta làmina de massa preparada, posarem a escalfar oli, que ens queda fregir les patates: amb un talla-pasta de galetes, o algun estri similar, anirem tallant les nostres pringles amb la forma que nosaltres vulguem. Jo vaig fer servir un got mesurador, que té una vora prima, per donar-li la forma rodona.
Un cop l'oli estigui ben calent, anirem fregim les nostres patates, poc a poc, i durant aproximadament tres, quatre minuts, més no.

A mesura que es vagin fregint, les posem a una safata amb paper de cuina per tal que vagi absorvint l'oli sobrant, i ja podem menjar-les... a l'hora de donar-lis gust, jo he triat aquest 'sazonador de fajitas' del Mercadona, però podríem fer servir all en pols, pebre vermell (paprika), si en teniu, ceba deshidratada en pols, crec que gairebé qualsevol tipus de condiment (que us agradi) seria vàlid per fer servir.

A les fotos podeu comprovar com m'han quedat de rodonetes, i que si no premsem bé la massa i l'oli no és prou calent, es poden desmuntar una mica mentre les fregim i servim, i fins i tot agafar un color oliós que les fa enfosquir més del que ens agradaria (aix les patates del mig...).

Bon cap de setmana a tots, i prepareu-vos per a l'especial que estic enllestint de cara al Nadal!


Quan fas pop, ja no hi ha stop