dijous, 31 de gener del 2013

Bombons de formatge

Aquesta recepta és de Nadal... imagineu-vos el retard que porto de receptes!!! Però per fi us la presento per aquí. Poc a poc em vaig posant al dia, i el desfase entre el moment que he fet la recepta i el moment que la publiqui serà mínim.
Anem al que toca... si us agrada el formatge, amb quatre ingredients bàsics podeu tenir preparats aquests bombons, i a més en un moment, no trigareu molt a fer-los, ja veureu.

Ingredients:

Per als bombons:
- 100grs. de formatge de cabra
- 100grs. de formatge blau
- 175grs. de formatge ricotta

Per a l'arrebossat:
- llavors de badabadoc (també conegudes com 'amapoles'...)
- sèsam negre
- pipes (o qualsevol fruit sec que us faci el pes)


Preparació:

Dividim el ricotta en dos porcions, i barregem una meitat amb el formatge de cabra, i l'altra meitat amb el formatge blau, cadascun d'aquests en un bol diferent.
Per fer-ho més fàcil, vaig treure una hora abans de començar els formatges de la nevera, i així els vaig poder manipular més fàcilment, que ja estaven tous. Els vaig barrejar amb l'ajuda d'una forquilla, anant aixafant tots dos formatges fins a obtenir una única massa de formatge a cada bol.

Ara, posem les llavors de badabadoc, el sèsam negre i les pipes en tres plats diferents, i reservem.

Amb l'ajuda de les nostres mans, protegides amb guants si no sou dels que us agrada empastifar-vos, anem fent boletes de cada una de les barreges que tenim de formatge, i les arrebossem de la següent manera:

Les boletes de formatge de cabra i ricotta en les llavors i el sèsam.
Les boletes de formatge blau i ricotta en les pipes


PumukyConsells:

Canviar les pipes per nous. La combinació nous-roquefort és fantàstica.

Opcionalment, podríeu tenir un arrebossat més, composat de pebre vermell dolç i picant a parts iguals, i arrebossar les boletes que més us agradin.

Per servir-les, podríem fer-ho soles, tal qual, o acompanyades d'alguna melmelada que ens faci el pes. 

Normalment per formatges com el de cabra i el ricotta combina molt i molt bé qualsevol melmelada de fruits vermells, o de tomàquet.

Si no trobeu ricotta, es pot fer servir mató, o qualsevol formatge fresc, o fins i tot prescindir d'ell, amb el que per obtenir la mateixa quantitat de boletes hauríem d'augmentar les quantitats dels altres formatges. Això últim també faria que els bombons perdessin la suavitat que els fa guanyar el ricotta, però no vol dir que seran menys bons.

P.D.: Les fotos no són de la millor qualitat, però estan fetes amb el mòbil, sense la preparació habitual d'il·luminació i colocació. Coses dels dinars de festes...