divendres, 18 de gener del 2013

Risotto de trompetes de la mort

Ja feia temps que no penjava cap recepta d'arròs, eh? Doncs perquè no se'm queixi la gent, aquí teniu una nova recepta, de risotto, i aquest cop un risotto menys calòric, més adequat per als que després del Nadal intenten cuidar-se una mica, i oblidar una mica els excessos de les festes. De casualitat vaig trobar a la fruiteria trompetes de la mort, i com els bolets, en general, m'agraden molt, vaig decidir que aquesta era una bona manera de fer-ne ús. A més, l'arròs que he fet servir és integral, i el caldo, de verdures.

Ingredients:

- Una ceba de Figueres, grandeta
- Un grapat de trompetes de la mort
- 1/2 got de vi blanc
- 1 litre de caldo de verdures
- 300grs. d'arròs integral
- 50grs. de mantega
- oli i sal

Preparació:

Pelem i piquem la ceba, i piquem també les trompetes de la mort, reservant un parell senceres per cap (penseu que us dono ingredients per a quatre persones). A una paella fem la ceba amb una mica d'oli, i quan la ceba comenci a agafar el color daurat, ho reservem, i saltegem les trompetes de la mort, afegint ara un pessic de sal, per tal que deixin anar tota l'aigua, i també tinguin més bon gust.
En el moment que les trompetes ja estiguin cuites, reservem les que hem deixat senceres, i a la mateixa paella afegim la ceba que abans havíem reservat i l'arròs, i deixem que l'arròs absorbeixi els aromes de la ceba i les trompetes, durant un parell de minuts, removent de tant en tant. Passats aquests minutets, afegim el vi, i continuem controlant que no se'ns cremi l'arròs.
Quan el vi hagi reduit, començarem a afegir caldo de verdures, que haurem escalfat prèviament, de 200ml. en 200ml. aproximadament, deixant que l'arròs vagi absorbint el caldo, però que no es quedi sec.
Us recomano no tenir la paella a foc fort, ja que en ser arròs integral, triga més a estar fet, i se us consumiria el caldo i no tindríeu l'arròs fet. 
Després que la última tongada de caldo comenci a consumir-se, en teoria l'arròs ja estarà pràcticament al punt, i serà el moment d'afegir la mantega i acabar de remoure per integrar la mantega amb l'arròs. Apagarem el foc, i deixarem que el caldo s'acabi de consumir, sense retirar la paella del foc, i posant per sobre les trompetes senceres que havíem reservat al principi per escalfar-les. Un consell és tapar la paella amb un drap, no amb una tapa, i esperar cinc minutets. Tindreu l'arròs al dente, i encara calent, llest per menjar.