dimarts, 5 de febrer del 2013

Crema de carbassa


Aquesta setmana serà bastant light, comparada amb setmanes anteriors, i comparada amb la setmana vinent.
Ho esteu comprovant amb la recepta d'avui. Una crema de carbassa, suau, sense gaires floritures, tal qual. I va dedicada a tots aquells que em diuen que ja va sent hora de publicar receptes que no siguin bombes de rellotgeria calòriques.
No sé si després d'aquesta recepta em diran que torni pel camí del pecat...

Ingredients (per 3/4 persones):

- 1/2 carbassa (vaig comprar un paquet del Mercadona, feta a quarts i ja pelada)
- 1 patata mitjana
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 porro
- sal, pebre i nou moscada
- 2 formatgets per persona (opcional)
- picatostes per decorar (opcional)

Preparació:

A una olla, posem totes les verdures prèviament pelades i tallades.
Omplim d'aigua fins a cobrir tots els ingredients, i posem a bullir. No hi ha temps per determinar quan estarà, la veritat. Jo el que faig habitualment és centrar-me en els ingredients que més triguen a estar fets, la patata i la carbassa.
Amb un ganivet, punxem la carbassa i la patata, i si podem punxar fins al mig sense dificultats, voldrà dir que ja estan cuites totes les verdures.
Apaguem el foc i reservem l'aigua de cocció. Posem les verdures al got de la batedora, els formatgets si els voleu afegir, sal i pebre al gust, un pessic de nou moscada, i una mica d'aigua de la cocció (molt poqueta), i a triturar sense compassió, que quedi una crema espesa.
Quan comenci a estar triturat, tastem la crema i rectifiquem de sal i pebre, no sigui que ens haguem quedat curts. Els formatgets li donen molta suavitat a la crema. Si voleu, els podeu substituir per una rajolí de crema de llet, això com us agradi més, o directament no posar-n'hi ni una cosa ni l'altra.
Acabem de triturar, i afegirem aigua de la cocció segons com vulguem de líquida la crema. A més espesa, menys líquid.

Servim en bols, acompanyat d'uns picatostes, unes escates de sal i una miqueta de pebre vermell, i ja tenim el nostre plat preparat.