dimarts, 19 de febrer del 2013

Saquets de pasta fillo

Després de la Baklava amb què vam acabar la setmana passada, avui toca una recepta salada. I a més, aprofitaré els retalls que em van sobrar de pasta fillo que vaig fer servir per fer-la, que van ser uns quants. Aquí s'aprofita tot!
És una recepta ben senzilla, d'aquelles que es fan sense pensar, i que admeten qualsevol variant. El que es diu una recepta d'aprofitament, més o menys.

Ingredients:

- Pasta fillo

Per al farcit:

- Sobrassada i mel
- Bacon i formatge de cabra
- "Gulas del Norte", all i bitxo

Preparació:

Com veieu no es necessita gran cosa per preparar aquest plat, només una mica d'inventiva, que tots en tenim.
Amb la punta d'un ganivet esmolat, retallem la pasta fillo, fent cercles d'aproximadament 8cm. de diàmetre.

Al centre de cada cercle disposem els diferents ingredients per fer diferents saquets farcits: jo vaig fer uns quants de sobrassada amb un punt de mel, uns altres de bacon i formatge de cabra, i la resta amb "gulas del norte", saltejades una mica per la paella amb all i bitxo. No poseu molt farcit, sinó no ho podreu tancar.

Abans del següent pas, anem preescalfant el forn a 180ºC.

Un cop tenim el farcit preparat, agafem els cercles de pasta pels extrems, i els pugem tancant al centre i pressionant una mica, fent que quedi com un embolcall. Un sac petit...

Anem disposant els saquets a una safata de forn, i un cop estigui plena, la posem al forn uns 10-12, minuts, o fins que veiem que els sacs queden dauradets.

I només ens queda tastar-los, per comprovar si han quedat bons!