Com avançava ahir pel facebook, ja tornem per aquí a donar guerra amb noves receptes, i seguir xafardejant i investigant a tots els blocs els quals soc seguidor.
La recepta d'avui no ha pogut ser dedicada a Sant Jordi, per falta evident de logística, i a més vull començar amb una recepta senzilleta, una salsa perfecte per acompanyar un foie o un bon tall de carn (o per totes dues coses...), i que està extreta del bloc Pienso... luego cocino, un bloc de consells gastronòmics molt recomenable, us ho puc ben assegurar. Aprendreu molt, paraula!
Ingredients:
- 350grs. de Pedro Ximénez
- 120grs. de nata líquida
- sal i pebre
- una cullerada petita de maizena
- el suc de mitja taronja
Preparació:
Atenció, que tal i com diuen la Neus i la Sonia (les artífecs del bloc), no és una reducció de Pedro Ximénez, que és la salsa 'típica' que coneixem, sinó una salsa de Pedro Ximénez. Tingue-m'ho en compte!
Tal i com us he dit abans, és ben senzilla: el primer pas és posar el vi a un pot i deixar-lo reduir durant uns 30 minuts a foc mig (4,5 en una vitroceràmica numerada fins el 9), removent de tant en tant.
Salpebrem, afegim la nata i la maizena que hem diluit prèviament en el suc de taronja, i ho deixem de 8 a 10 minuts més a foc lent (número 2 de la vitro).
I ja està, no em direu que no hem comenát aquesta nova etapa amb una recpeta fàcil!!
Si no us molesto abans, bona setmana a tothom!
Riquísima para acompañar al foie, sobre todo. Nos encanta.
ResponEliminaY felicidades por tu niño: se ve precioso.
Abrazos.
Gracias chicas, me alegro que os guste la receta, y el peque!
EliminaUn beso!
que bona que es !!! jo poso pedro ximenez tal cual quan saltejo verdures. Pero en reduccio ja es molt bona! petons
ResponEliminaHola Roser,
Eliminaa mi les salses em perden, i aquesta em va encantar! Té un punt dolç que quan l'acompanyes amb el foie i unes escates de sal, va de luxe!
Petons!
Uauuuu....m'encante aquet maravellos vi...amb salsa deu ser....impresionant!!!!
ResponEliminapetons.
Hola mamilu!
Eliminai tant que està impressionant, tasta-la que t'agradarà molt!
Petons!
Olé! ha de ser boníssima! La provaré, aquesta! Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaMarina, tasta-la que t'encantarà!!
EliminaUn petó!
Una delicia para acompañar y decorar platos. Te ha quedado una textura estupenda. Un abrazo, Clara
ResponEliminaMe alegro que te guste Clara!
EliminaTú lo has dicho, una delicia de salsa!
Un beso!
Això del problema de logística crec que només és el principi però compensa moltíssim tenir un petit, aprofiteu que el temps passa molt ràpid!;)
ResponEliminaBon cap de setmana.
Hola Mònica!
EliminaEt farem cas, de moment almenys ho estem intentant, i gaudim tant com podem del petit de la casa. I tens raó, fins ara està compensant molt, i passa molt ràpid!
Petons!
Una salsa gustosíssima, un gran acompanyament!
ResponEliminaFelicitats pel nouvingut!
Marta
Moltes gràcies Marta!
EliminaUn petó!
es una salsa magnifica y casa muy bien con muchas elaboraciones
ResponEliminabon cap de setmana
una abraçada
Hola Miquel,
Eliminagràcies per visitar-me, m'honora molt tenir-te per aquí!
Una abraçada!
wuauuu!!! gràcies noi per les teves paraules. Q be q t agradi i trovis util el nostre bloc.
ResponEliminaun petonet
Hola Neus!
EliminaI tant que m'agrada el bloc!! Gràcies a tu per visitar-me.
Petons!
Quin acompanyament més bo! me l'apunte!! Je, je, conec aquestos problemes de logística...a mi també m'agradaria poder publicar tot el que toca per certes dates però ja te molt mèrit tot el que fem quan això es hobby! Marta
ResponEliminaHola Marta!
EliminaJa veig que m'entens, mai saps d'on treure hores, i sempre et quedes curt, ho facis com ho facis, jajaja!!!
Petons!
Que salsa tan rica con la que nos has deleitado!!! Es un buen acompañamiento para muchos platos!!!
ResponEliminaMuchas felicidades Gemma por esos premios!!! Merecidos sin duda!!!
Un besito,
Sandra von Cake
Hola Sandra,
EliminaLa verdad es que me gustan mucho las salsas, y creo que al blog le faltaba alguna que otra, creo que esta es un buen comienzo.
Un beso!
Hola :), que rica salsa, nunca la he probado y solo de verla ya me entran ganas ¡que rica! Un besito
ResponEliminaHola Esther!
EliminaPruébala, que repetirás!
Un beso!