Ja fa uns dies que us tinc una mica abandonats, el dia a dia últimament em pot, no he tingut gaire temps ni per receptes, ni per seguir els altres blocs, ni per gaire cosa, la veritat. De fet, tenia pendent una recepta d'un pastís que si tot va bé, sortirà a la llum aquesta mateixa setmana... o això espero!
Però això no vol dir que m'hagi oblidat de vosaltres, aquí torno donant guerra, amb una recepta salada que tenia a la llista de pendents, i per fi m'he decidit a fer-la, i evidentment, a publicar-la.
Els scones són uns panets individuals, que es mengen en dues mossegades, originaris d'Escòcia, i de consum habitual a gran part del mòn anglosaxó. Acostuma a ser rodó, com us ho ensenyo jo avui, tot i que també ho podeu trobar en la seva versió triangular.
Poden ser per consumir amb dolç o salat, però com jo he inclòs el parmesano a la recepta, els he acompanyat d'una crema de formatge i salmó fumat, a veure si us agraden.
A més, ja sé que és casualitat, però recentment a una de les proves de MonsterChef (és a dir MasterChef), un dels 'aspirants', com els anomenen, va haver de fer un escún, com va dir el chef. Va ser la prova que van fer a diferents hotels de Madrid, i d'aquests chefs també va dir que havien de fer macarrons, que no pas macarons... perdoneu, però algú ho havia de dir!
Ingredients:
Per als scones:
- 300grs. de farina blanca
- 1 cullera de postre de sal
- 1 ou tamany L + 1 ou per pinzelar
- 50grs. de llet
- 50grs. de nata
- 150grs. de parmesano
- 100grs. de mantega (freda)
- 8grs. de llevat fresc
Per al farcit:
- Crema de formatge (Philadelphia)
- Salmó fumat
- Anet picat
Preparació:
A un bol barregem els ingredients secs, fins a obtenir una massa farinosa.
Seguidament incorporem els ingredients humits, barrejant-los tots. Si us hi fixeu, estic dient barrejar, no amassar, tingueu-lo en compte!
Mentres la massa reposa, escalfem el forn a 180ºC, calor a dalt i a baix.
Abans d'enfornar, prepararem els scones: estirem la massa amb el corró, fins a obtenir un gruix d'uns 2cm., i amb un marca-pastes rodó tallem els nostres scones i els anem disposant a la safata de forn. Els meus tenien entre 4-5cm. de diàmetre.
Pinzelem amb ou batut els nostres scones, i enfornem uns 20minuts, o fins que hagin pujat i agafat el to daurat.
Per servir-los. els he obert per la meitat, i els he acompanyat d'una crema de formatge amb salmó fumat.
Tallem el salmó fumat a trossets (si és un llom, el farem dauets), i ho barregem amb la crema de formatge i una mica d'anet picat, i untem els scones amb la crema que acabem de preparar.
Salut!
Victor te han salido deliciosos y el interior de queso le va genial,un bocado bien bueno
ResponEliminasaludos
Moltes gràcies Miquel, sempre és un plaer rebre les teves visites!
EliminaSalut!
Uououo! Quina bona pinta aquests scones Víctor!! T'han quedat genials! I de parmesà... i amb aquest farcit de philadelphia i salmó... quina delícia!!! Jo en vaig fer en una ocasió i van ser un esmorzar boníssim, literalment els vam devorar! Mira que en van sortir eh, però en un moment no en va quedar cap! M'has fet venir ganes de tornar-ne a fer, a veure si algun d'aquests dies els torno a posar en pràctica. I segur que seguiré la teva proposta! ;)
ResponEliminaMolts petons!!!
Moltes gràcies Cristina, estic segur que quan tornis a fer-ne volaran de nou!
EliminaPetons!
Te han quedado geniales y tienen que saber a gloria. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaHola Clara!
EliminaLa verdad es que estaban muy buenos, me sorprendió gratamente el sabor que tenían, porque pensaba que quedarían muy fuertes, pero fue todo lo contrario!
Besos!
M'agafo la recepta, salats tenen que ser una delícia. Salut.
ResponEliminaHola Laura!
EliminaJa veuras que aquesta versió salada triomfa!
Petonets!
Me encantan los scones y rellenos de queso tienen que ser una delicia para el paladar!!! Pero que ricos!!!
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Hola Sandra!
EliminaSe me ocurrió así de sopetón rellenarlos así, y quedaron muy ricos. Si los pruebas ya me dirás!
Besos!
Qué pinta más buena, así salados no los conocíamos.
ResponEliminaHabrá que hacerlos porque se ven deliciosos.
Saludos.
Hola chicas!
EliminaA mí me convencen más en versión salada, y el parmesano les da un toque muy bueno!
Besos!
Oi, oi, oi! Els scones els tinc pendents de fer...seguiré la teva recepta! I aquest farcit ha de ser deliciós!
ResponEliminaJa sé que tu ets més de sucre, però tasta aquesta versió salada, t'agradarà molt Mònica!
EliminaPetonets!
Mmmm, m'encanta el formatge.
ResponEliminaGràcies Àgata!
EliminaPetons!
He fet un parell de vegades els scones britànics dolcets i bons, però aquests d'aquí m'han robat el cor!! parmesa i philadelphia i salmó... mmm!!!
ResponEliminaA mi em passa a l'inrevés Eva, jo els dolços encara no els he fet!
EliminaPetonets!
Je je, es verdad Victor, yo vi el programa del prestigioso chef del mismisimo Ritz o Palace explicando como se hacian los MACARRONES y los SCUNIS. No me lo puedo imaginar sirviendolos de merienda a las señoras de alta alcurnia.Y tus Scones deben estar deliciosos, con parmesano, philadelphia y salmon no pueden fallar! Un abrazo
ResponEliminaEs que fue una metedura de pata importante, la verdad! A mí lo de los macarrons me marcó, jajaja!!!
EliminaMuchas gracias por visitarme!
Besos!
Una tapeta boníssima. Ja se sap, de tant en tant el blog queda una mica aparcat, i és que portem una vida... això no pot ser bo!! Petonets
ResponEliminaJa ho pots ben dir Marina, volem fer moltes coses, i la meitat (sent generosos) no les podem fer!
EliminaPetons!
Maravillosos esos ESCUNS, jajaja. A ver para cuándo nos deleitas con unos MACARRONS, con dobre RR plaese :)
ResponEliminaBss
Muchas gracias Carmen, me alegra mucho tu visita!
EliminaLos Macarrons están pendientes, a ver si me animo y los hago, jajaja!!
Besos!
Bonísims han d'estar!! M'agrada motl el farcit que els hi has posat. Un petonet!!!
ResponEliminaMe n'alegro que t'agradin Pili!
EliminaPetons!
Hola Víctor!
ResponEliminaSóc la Gemma del bloc Cinnamon Girl. Gràcies un altre cop per passar-te per la meva pàgina i felicitats per totes aquestes receptes tan boníssimes que tens!
Aquí tens a partir d'ara una nova fan! :-)
Fins aviat!
Hola Gemma!
EliminaMoltes gràcies per les teves paraules, i benvinguda a la meva cuina!
Petons!
Víctor Víctor....com m'agrada aquesta recepta..és de les meves!!!!
ResponEliminaMe l'apunto que segur que la faig!!
Gràcies per compartir!!!
Gemma
Gemma, com m'agrada tenir-te per aquí!
EliminaTasta-la, t'encantarà!
Petons!
Els scones m'agraden molt i el parmesà també, han d'estar molt bons.
ResponEliminaMònica, amb el parmesà i aquesta crema de formatge amb salmó, queden molt bé, i es mengen sense voler!
EliminaPetonets!
Qué cosa tan buena!! Con lo que me gusta el parmesano!!
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES
Hola Ana!
EliminaEl parmesano le da un toque a los scones muy bueno!
Besos!