dimecres, 18 de febrer de 2015

Pop a la brasa/planxa

Si, ja sé que la setmana passada em vau trobar a faltar, oi?
Però tinc una bona excusa... he tingut a tota la família Pumuky malalta a casa, durant gairebé dues setmanes. Primer va ser el mini, i després la sra. Pumuky. Un li va encomenar a l'altre. I jo a casa treballant i fent de cuidador, amb el que, com comprendreu, poc temps de llegir-vos i escriure...

Però ara que sembla que tot torna a la normalitat, i abans no sigui jo el que es posi malalt, per completar el cercle, aquí em teniu. I us volia preguntar/comentar de manera molt ràpida (aquest cop poques divagacions he pogut fer...), si us passa gaire això de confondre paraules. A mi no és que em passi sovint, però si que em passa de manera considerable, i a més canvio paraules que li donen un significat a vegades totalment absurd a les frases que llegeixo.

Com per exemple, en una recepta del meravellòs bloc de la meva apreciada Marta, vaig llegir que tenia per títol 'Galetes de porc'. Quan vaig rebre el correu de la nova recepta, vaig pensar: 'Osti, com deu ser això de galetes de porc?', fins que en arribar al bloc, me n'adono que són Galtes de porc! Jo ja m'estava imaginant unes galetes fetes amb llardons i amb forma de porc, o alguna cosa similar.
O, per donar-vos un altre exemple, llegint la publicitat/ofertes que arriben a casa, vaig veure una de l'Ikea on promocionava un 10% de descompte en 'Iluminació gay'. Clar, llegeixes això, i penses que són molt moderns aquests suecs, o que s'han tornat xalats, o que desde quan hi ha iluminació per gays... fins que t'hi fixes bé i veus que el que realment posa és Iluminació i bany...
D'aquestes errades meves de lectura i interpretació, les que vulgueu i més, ja veieu que la ment juga males passades!

I a vosaltres, us ha passat mai de confondre paraules que canviïn radicalment el sentit d'una frase?

Avui us porto una recepta senzilla, podríem dir gairebé d'aprofitament, per si mai a casa prepareu pop, i us en sobra. A casa no acostuma a sobrar, però aquest cop directament vaig reservar unes potes per preparar el que us mostro. Ja sabeu, si feu un pop a feira a casa, teniu altres opcions per aprofitar-ho!

Ingredients:

- potes de pop ja cuites (en el meu cas vaig reservar 3)
- pebre vermell picant
- pebre vermell
- sal en escates
- oli d'oliva verge

Preparació:

Tot s'ha de dir, que si ja teniu el pop cuit, poca cosa més us queda per fer. No us vull enganyar, jo el tenia cuit perquè si l'hagués de coure jo, potser encara estaria fent-t'ho. El podeu comprar cuit o tenir una mare que ho faci per vosaltres... l'he preparat a la planxa, però podia preparar-se, si teniu infraestructura, a la brasa, que queda molt i molt millor, us ho asseguro, he tastat les dues versions.

Primer de tot prepararem l'oli. A un pot escalfem un dit d'oli amb els pebres vermells (quantitats al gust) a foc fluix, Només volem que l'oli agafi el gust i el color dels pebres, i hem de vigilar que els pebres no es cremin. Barregem bé i reservem.

A una paella per fer a la planxa, ben escalfada i amb una mica d'oli si voleu, marquem les potes del pop fins que quedi daurat per totes bandes. Una altra opció és tallar cada pota a rodanxes gruixudes i marcar-ho tal i com us ho he explicat.

Servim a un plat, amb un rajolí de l'oli de pebre vermell,  més pebre vermell (picant), i sal en escates.

I ja només queda cruspir!! No patiu per si per casualitat sobra perquè en breu tindrem nova recepta amb pop, i també d'aprofitament!

Sigueu feliços!



P.D.: Disculpeu per les fotos, no soc jo un gran fotògraf i el pop no és un gran model...

10 comentaris:

  1. mmmmm que pulpo tan delicioso por dios... se me cae la baba :)
    un beso
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Me parto con la iluminación gay. Yo hubiera imaginado un juego de luces con los colores del arco iris… No te creas que no les puedes estar dando ideas a los de Ikea… Que los gays son un importantísimo segmento de mercado para según qué productos. Yo trabajé en una compañía que vendía y comercializaba bebidas alcohólicas de marcas conocidas, y se estudiaba mucho a la comunidad gay porque son un segmento que es muy trend setter en productos premium. Auténticos estudios de mercado con conclusiones muy curiosas había hechos.

    Yo ayer mismo tuve una confusión de palabra pero no por la vista sino por el oído. Una compañera estaba contando que había ido a esquiar y que la había arrollado un ciego que iba con el monitor.
    Y yo entendí que la había arrollado un ciervo, lo cual no me pareció tan extraño como que el ciervo fuera con un monitor… Descojone generalizado en la oficina ante mi estupor por el ciervo aprendiz de esquí.

    Y el pulpo. Pues mira, estando casada con un gallego he comido mucho pulpo. Puede ser lo que más le gusta en el mundo. Lo pide hasta cuando veraneamos en Huelva (con desigual fortuna), pero siempre lo había comido a feira. A la brasa o a la plancha lo descubrí hace bastante poco tiempo y debo decir que a mí personalmente me gusta más incluso. Y este tuyo yo lo encuentro de lo más fotogénico la verdad.

    Besos
    Beatriz

    ResponElimina
  3. M'ha entrat una gana veient la foto!! m'encanta aquest plat/aperitiu, senzill i molt saborós, a més el pimentó vermell és genial!! un petó!!

    ResponElimina
  4. A casa també hem tingut passa de grip.... pero afortunadament ja es fora. SI, a mi també em pasa... em confonc moooooltes vegades! I crec que aixo es perque tot ho llegim amb preses, oi??? El pop, tot i no ser bon model, te una pinta d'estar boníssim!!! Petons

    ResponElimina
  5. Que te voy a decir yo de este pedazo pulpo!!!! Pues que me encanta Víctor!!!! Ay si tengo delante te dejo sin nada!!!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  6. Ens agrada molt i el faig moltes vegades amb diferents maioneses. Petonets infermer! ;)

    ResponElimina
  7. Dicen que está mucho mas bueno que a la gallega, yo aun no lo he probado, pero me gusta tanto el pulpo que se que me gustará.
    Bss

    ResponElimina
  8. Mira nunca lo he probado a la plancha pero tiene una pinta impresionante. Por mi parte ya te puedes imaginar que más de una vez he cambiado el sentido a las frases, es más lo sigo haciendo pero recuerdo siempre riéndome la cara de inquietud de algunas madres al recoger a sus hijos de una fiesta de cumple cuando les dije que habíamos acabado todos tirados encima de los "cojones" en vez de "cojines" !! Cuídate y mucha vitamina C. Petons.

    ResponElimina
  9. De momento en casa pasa de largo la sra.gripe.Una manera buena y diferente de tomar el pulpo que todavia no me ha dado por probar.Tengo muchas recetas de pendientes¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Toco madera, pero me estoy salvando de la gripe :S. El pulpo fantástico!!! Besitos a la family

    ResponElimina