diumenge, 28 de febrer de 2016

Cheesecake de maduixa en gots

Doncs ja som de nou a últim diumenge de mes, i de nou, un altre repte d'Asaltablogs.
Aquest mes he pogut participar, cosa que el mes passat no va ser possible, i espero que no em perdi cap més repte.

En el mes que ens ocupa, li ha tocat a la Ïa, i el seu Caldero de Nimuë, un bloc més que interessant que combina la cuina amb els viatges, i que, com molt bé defineix ella mateixa, dona consells per cuinar, viatjar, i viure. Haig de dir que el bloc ja m'agradava, però arrel del repte, he descobert que m'agrada més encara, a base de descobrir-lo a fons per trobar recepta per robar-li, i és que combinar les dues coses que més m'agraden, cuina i viatges, és un plaer.

La recepta? Una de les poques de postres que la Ïa té al bloc, un senzill però boníssim cheesecake de maduixes, presentat en gots individuals, que a casa han fet les delícies de la Sra.Pumuky i també del mini.

Ingredients:

Per la base:
- 6 galetes digestive
- 25grs. de mantega

Per al cheesecake:
- 75grs. de philadelphia
- 1 iogurt grec
- 2 culleradetes de sucre
- 1 culleradeta de sucre vainillat

Per a la cobetura:
- 250grs. de maduixes
- 3 culleradetes de suc de llimona
- 1 culleradeta de sucre

Preparació:

Els ingredients són per a dos gots, i jo vaig duplicar-los per a fer quatre.

Triturem les galetes i barregem la farina resultant amb la mantega fosa. Repartim la barreja en els gots, aixafant-la amb una cullera per tal que quedi ben compacta, i reservem a la nevera.

Ara és el torn de la cobertura de maduixes.Un cop ben rentades, les tallem a daus, i al bol on les tinguem afegim el suc de llimona i el sucre. Barregem i reservem mitja hora a la nevera.

Mentrestant, preparem el cheesecake. Barregem tots els ingredients i els repartim per sobre de la base de galeta, i a la nevera de nou.

A l'hora de servir, afegim als nostres cheesecakes la cobertura de maduixes, i a gaudir!

Jo vaig reservare una mica de la farina de les galetes (sense mantega), i vaig empolsinar per sobre de la cobertura abans de servir.


divendres, 26 de febrer de 2016

Pastís de remolatxa i xocolata

Us agraden els refrescos? Jo no soc gaire de prendre, ni refrescos de llimona, ni de taronja, i tampoc els de cola. Habitualment prefereixo un got d'aigua, un suc, o una cervesa, no ens enganyarem. I no us vull enganyar, no és perquè pensi que tot és producte químic i sucre, sinó perquè simplement no em diuen gran cosa. Bé, combinat amb algun licor, segurament tampoc li faria un lleig...

Però hi ha cops que em vé molt de gust. És com si el meu cos em demanés un refresc, com si la meva 'taxa' de menjar/beure 'no natural' estigués sota mínims i l'hagués d'igualar d'alguna manera. Per aquestes ocasions sempre tinc a casa una petita reserva de refrescos per saciar aquesta ànsia incontrolable de refrescos. Per això, i per poder oferir als convidats, tant refrescos com combinats (i per als no convidats també...).

A vosaltres us passa amb algun aliment/beguda? A mi amb els refrescos és amb el que més em passa, però la llista no s'acaba aquí.

Avui, una recepta que, a excepció que és una mica calòrica, perquè no deixa de ser un pastís, és molt natural i sana, que no està gens malament.

Un pastís de remolatxa i xocolata que he extret del llibre Postres y otras dulcerías, de la Pam, del blog UnodeDos, que em van portar els reis. Un gran regal que estic aprofitant molt bé.

Ingredients:

Per al pa de pessic:
- 200grs. de xocolata 70%
- 60grs. de café acabat de fer
- 200grs. de mantega
- 5 ous
- 200grs. de sucre
- 250grs. de puré de remolatxa
- 135grs. de farina de rebosteria
- 10 grs. de llevat químic
- 45grs. de cacau en pols 

Per al farcit:
- 100grs. de xocolata 70%
- 50grs. de nata
- 50grs. de Baileys
- un pessic de sal
- 8grs. de mantega

Per a la cobertura:
- 100grs. de nata
- 100grs. de xocolata 70%
- 30grs. de mel

Preparació:

Buf, quin munt d'ingredients, oi? Però no patiu, que no és gens difícil.
Primer de tot escalfem el forn a 180ºC, calor a dalt i a baix, i sense aire, i folrem un motlle rodó de 20cm. amb paper sulfuritzat, que prepararem el pa de pessic.

Desfem la xocolata, i afegim el café. Barregem i afegim la mantega a trossos, barrejant fins que es fongui.

Separem rovells de clares, que muntarem a punt de neu.

Batem els rovells amb el sucre i ho afegim a la barreja anterior de xocolata i café. Afegeix seguidament el puré de remolatxa (que no és més que remolatxa cuita i triturada), barreja bé, i després incorpora les clares, integrant-t'ho tot.

Finalment, afegim la farina, el cacau i el llevat químic, tamissat. El que farem és remanar tots els ingredients fins a integrar-los, no pas batre'ls.

Aboquem la massa al motlle, i enfornem durant aproximadament 35 minuts (jo ho vaig tenir 40).

Deixem refredar i ho reservem fins a l'endemà per tallar-ho.

Per preparar el farcit, desfem la xocolata amb la nata. Aquest pas jo l'acostumo a fer bullint la nata i després passant la nata al bol on tinc la xocolata.
Afegim el Baileys, la sal i la mantega i barregem fins obtenir una barreja homogènia.

Preparem la cobertura igual que el farcit, només que canviem Baileys, sal i mantega per mel.

Finalment, només ens cal muntar-ho: obrim el pa de pessic per la meitat, cobrim una de les parts amb el farcit, tapem amb l'altra meitat, i posem la cobertura per sobre, procurant que quedi ben tapat.

Què em dieu, no li fotrieu queixalada?

Bon cap de setmana, sigueu feliços!!




divendres, 19 de febrer de 2016

Blondie amb mantega de cacauet

Mare meva, quina aventura trobar una escola per al teu fill!
Comencen les jornades de portes obertes a Terrassa, i entre que nosaltres no coneixem gaire aquest tema en aqueta ciutat, i que tampoc coneixem a molta gent que ens pugui assessorar, anem una mica a cegues. I és increïble la de coses que t'acabes plantejant que vols que tingui o no tingui l'escola, i que després potser al teu fill no l'importa gaire... que si religiós o no (el mini no està batejat, amb això suposo que us dic la nostra opció), que si mètode d'ensenyament (jo fins no fa gaire pensava que només hi havia un), idiomes, activitats extra-escolars, i un llarg etcètera que no passaré a relatar-vos ara. I tot això ho has de decidir en temps rècord perquè tens dues setmanes per visitar totes les escoles que t'interessin i fer la pre-inscripció.

Un altre tema és quins col·legis et toquen per zona on vius, i a partir d'aquí ja comences a descartar els que no et fan el pes. Recordo que quan jo anava a escola (si, ja ho sé, fa molt temps), els meus pares em van matricular a la que ells coneixien perquè els meus cosins i fills d'amics anaven allà. Ni proximitat, ni mètode educatiu, ni idiomes... ni pre-inscripció per si et quedes sense plaça al que t'agrada. Fàcil, ràpid, sense preocupacions.

I a l'institut va ser 3/4 del mateix. Vaig triar el més proper a casa dels instituts que feien B.U.P. i C.O.U. (demostrant que soc anterior a la E.S.O.). Més simple impossible.

I la vostra tria d'escola per als fills (els que tingueu), com va ser?

Avui una recepta fàcil i ben bona, i que ha casa a agradat molt. De fet, han demanat que la torni a fer, així que tornarà a caure en breu.

Ingredients:

- 115grs. de mantega
- 1 ou
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 160grs. de sucre moré
- 180grs. de mantega de cacauet
- 150grs. de farina
- 115grs. de M&M's
- 100grs. de xips de xocolata

Preparació:

El primer que farem serà escalfar el forn a 180ºC, calor a dalt i a baix, i preparar el motlle engreixant-lo. Jo utilitzo esprai antiadherent.

Desfem la mantega i afegim el sucre. Remenem bé, i seguidament incorporem l'ou, la vainilla i la mantega de cacauet. A cada nova incorporació d'ingredient, barregem els ingredients.

Afegim la farina que prèviament haurem tamissat, i finalment els M&M's i els xips de xocolata.

Aboquem la massa al motlle, que repartirem i allisarem, i enfornem ens 20-25 minuts, quan les vores del pastís comencin a quedar daurades.

Deixem refredar, desmotllem, i tallem per gaudir!

Bon cap de setmana!



divendres, 12 de febrer de 2016

Flam de llet condensada

Avui no vull parlar-vos de cap divagació nova que he tingut, sinó del motiu pel qual he estat desaparegut durant tant de temps.

El motiu no és un altre que la sra. Pumuky està esperant un nou mini Pumuky per a finals d'abril, així que hem estat entretinguts fent canvis d'habitacions per tenir-ho tot preparat quan arribi el dia.
Encara queden coses per fer, això mai s'acaba, però ara ja ens ho podem prendre amb tranquilitat.

I per celebrar aquesta bona notícia, us convido a preparar i tastar aquest flam de llet condensada, que està de vici!

Ingredients:

Per al flam:
- 350grs. de llet condensada
- 500grs. de llet sencera
- 4 ous

Per al caramel:
- 50grs. de sucre
- unes gotes d'aigua
- unes gotes de suc de llimona

Preparació:

El primer pas és escalfar el forn a 170ºC, calor a dalt i a baix.

Seguidament prepararem el caramel, escalfant a un pot el sucre amb les gotes d'aigua ni el suc de llimona. Quan dic unes gotes, són unes gotes. Ho escalfarem sense remenar, fins que quedi un caramel lleuger.

Avoquem la barreja en els motlles, si els fem individuals, o en el motlle, si fem un de gran.

A un bol, barregem els ous amb les dues llets, però només barrejar, no batre, només volem integrar-ho tot.

Colem la barreja i la repartim als motlles, i els tapem amb alumini. Els posem a una safata una mica fonda, i omplim d'aigua calenta cobrint com a molt la meitat de l'alçada dels motlles.

Enformen fins que estiguin quallats, deixem refredar, i gaudim!

P.D.: no tingueu por a posar-n'hi més llet condensada, jo el proper cop que en faci posaré més, és el que té ser molt llaminer!

Feliç cap de setmana, sigueu feliços!



divendres, 5 de febrer de 2016

Gingerbread Bundt Cake

Reconec que feia molts dies que no apareixia ni donava senyals de vida. Vaig agafar un descans per Nadal, i fins aleshores no he tingut necessitat, obligació, ganes... com li vulgueu dir, de tornar. I no és que no vulgués tornar a escriure al bloc, o hagués perdut les ganes de fer-ho, simplement he trobat 'distracció' amb altres coses i no ho trobava a faltar gaire. Però el mono mai es perd, i aquí estic de nou donant guerra, com no, amb les meves disertacions.

Teniu alguna peça de roba que us agradi molt però que no us quedi bé? Jo si. Els barrets. Qui diu barrets, diu gorros també. M'encanten els barrets, gorres, gorros de llana... portaria un diferent cada dia, però no ho faig, perquè em queden fatal. No, fatal no. Pitjor. Diria que el meu cap no està fet per portar cap tipus de complement al cap. Ni un. No he trobat mai un que em quedi bé, o com a mínim que no em quedi malament. És superior a mi. Jo ho intento, però no hi ha manera. No sé com demostrar-vos-ho, perquè no hi ha gaires proves gràfiques del tema, però potser si tafanegeu una mica al meu facebook trobeu alguna foto meva amb gorra. I comprendreu de seguida el que us dic.
A vosaltres us passa aquest 'sentiment'?

Per a la meva tornada, he aprofitat que els reis s'han portat molt bé amb mi i m'han portat un motlle de bundt cake de Nordic Ware, concretament el Bavaria Bundt Cake, i per fi tinc un motlle de bundt cake en condicions, i he fet, com no, un bundt cake.

I com volia assegurar-me que quedava bé, he triat un del meravellós bloc I Love Bundt Cakes. En concret, del seu Gingerbread Bundt Cake, que em va semblar molt adequat per les dates Nadalenques.

Comencem!!

Ingredients:

- 320grs. de farina
- 1 tsp de canyella
- 1 tsp de gingebre
- 1/4 tsp nou moscada
- 1/8 tsp clau
- 1/8 tsp cardamom
- 1 i 1/2 tsp de llevat químic
- 1/4 tsp sal
- 226grs. de mantega
- 300grs. de sucre
- 4 ous tamany L
- 1 tsp de pasta de vainilla
- 240ml. de llet calenta
- nabius deshidratats (opcional)

Preparació:

El primer de tot serà encendre el forn, a 170ºC amb calor a dalt i a baix, i engreixar el nostre motlle. Jo ho faig amb esprai, és molt còmode i t'assegures que tot queda ben engreixat.

Seguidament, a un bol gran, tamissem la farina, totes les espècies, el llevat químic i la sal, i ho reservem.

A un altre bol, batem la mantega i el sucre fins obtenir una crema. Afegim els ous d'un en un, incorporant-los a la barreja anterior, i finalment incorporem la vainilla.

Afegim per últim la barreja de farina i espècies i la llet, en tandes repartides de la següent manera: farina, llet, farina, llet, farina, incorporant bé els ingredients encada tanda. Si voleu, ara és el moment d'incorporar els nabius. Això és de collita pròpia, que consti.

Passem la barreja al motlle, i enfornem durant uns 50 minuts. Com sempre, vigileu la cocció que els temps són aproximats.

Deixem refredar almenys 10 minuts a una reixa, abans de desmotllar-ho i que acabi de refredar totalment.

Ho empolvorem amb sucre llustre, i només ens queda gaudir-ho!

Sigeu feliços, bon cap de setmana!!